BAKAN ÖZLÜ: TÜRKİYE’DE YAP, DESTEĞİ KAP

BAKAN ÖZLÜ: TÜRKİYE'DE YAP, DESTEĞİ KAP

BAKAN ÖZLÜ: TÜRKİYE'DE YAP, DESTEĞİ KAP

26 Eylül 2017 - 17:07

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "KOBİ'lerimize, 'Türkiye'de yap, desteği kap' diyoruz. İthal edilen bin ürünü, bin KOBİ'yle eşleştireceğiz." dedi.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, ithal edilen bin kalem ürünü yerlileştirmeyi esas alan 1000 ürün, 1000 KOBİ Programı ile söz konusu ürünlerin bir defaya mahsus masraflarını, tasarımlarını ve Ar-Ge`lerini destekleyeceklerini belirterek, "KOBİ`lerimize, `Türkiye`de yap, desteği kap` diyoruz. İthal edilen bin ürünü, bin KOBİ`yle eşleştireceğiz." dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Sheraton Hotel'de düzenlenen, 1. KOBİ'ler ve Bilişim Kongresi'ne  katıldı.

KOBİ'lerin bilişim, teknoloji, Ar-Ge ve inovasyonla buluşmasının  önemine işaret eden Özlü, aynı zamanda bu kavramların üretim ve satışın  vazgeçilmez unsuru olarak ele alınması gerektiğini söyledi.

Özlü, KOBİ'lerin bir anlamda Türk ekonomisinin lokomotifi olduğunun  altını çizerek, KOBİ'lerin Türkiye ekonomisindeki yerini anlattı. Küçük ve Orta  Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) sıfır  faizli işletme kredisi kapsamında, 274 bin 279 işletmeye 6,7 milyar lira destek  verdiklerini hatırlatan Özlü, geçen hafta da KOBİ Gelişim Destek Programı  kapsamını ve bütçesini genişlettiklerine dikkati çekti.

Bilanço usulünde defter tutan, orta ve yüksek teknolojili imalat  sektöründeki KOBİ'lerin 11 Eylül-20 Ekim tarihlerinde programa  başvurabileceklerini belirten Özlü, "Bu programda, bilişim teknolojisi  altyapısını güçlendirmek isteyen KOBİ'lere tam destek veriyoruz. Özellikle orta  ve yüksek teknoloji alanında faaliyet gösteren KOBİ'lerimize, önemli bir  finansman desteği sağlıyoruz. Sizlerden isteğim KOBİ Gelişim Destek Programı'nı  ayrıntılı olarak incelemeniz. Projelerinizi hazırlayın ve bize gelin." diye  konuştu.

"TİCARET, BOYUT VE ANLAM DEĞİŞTİRDİ"

Rakamların, bilginin girdi olarak kullanıldığını ve tüm ticari  girişimlerin yapısının değiştiğini ifade eden Özlü, ticaretin de boyut ve anlam  değiştirdiğini vurguladı.

Özlü, bilişimde ve yazılımda büyük bir sıçrama yapılması gerektiğini  vurgulayarak, "Ağustos ayında bilişim sektör buluşmasını gerçekleştirdik, bu  perşembe günü de çalıştay düzenliyoruz. Çalıştayda, bilişim sektörünün cirosunu  nasıl 2 katına çıkarabileceğimizi ve bunu yapmak için hangi eylemleri yapmamız  gerektiğini tartışacağız." dedi.

Dijital mecraların artık büyük bir pazar haline geldiğini anlatan  Özlü, KOBİ'lerin bu pazardan daha fazla pay almasını istediklerini dile getirdi.

KOBİ'ler için bilişim ve dijital dönüşümün bir tercih değil,  zorunluluk haline geldiğinin altını çizen Özlü, şu değerlendirmelerde bulundu: "Türkiye, sanayide dijital dönüşümü sağlayacak teknolojik altyapıya  sahiptir. bugün ithal ettiğimiz birçok ürünü, yurt içinde kendimiz üretecek  potansiyele, girişim gücüne ve teknolojiye sahibiz. Bu nedenle KOBİ'lerimize,  'Türkiye'de yap, desteği kap' diyoruz. İthal edilen bin ürünü, bin KOBİ'yle  eşleştireceğiz. '1000 ürün, 1000 KOBİ Programı', ithal ettiğimiz bin kalem ürünü  yerlileştirmeyi esas alan bir projedir. Bu ürünlerin bir defaya mahsus  masraflarını, tasarımlarını ve Ar-Ge'lerini biz destekleyeceğiz. İthal ettiğimiz  ürünler içinde öyle ürünler var ki bizim yurt içi sanayimiz ve KOBİ'lerimiz  bunları rahatlıkla yapabilecek donanıma sahip."

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x