CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN TEOG AÇIKLAMASI

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN TEOG AÇIKLAMASI

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN TEOG AÇIKLAMASI

20 Eylül 2017 - 08:37

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TEOG ile ilgili yaptığı açıklamada “Hazırlıklarımız var, bu hazırlıkların hepsini hükümetimiz, Milli Eğitim Bakanlığı vasıtasıyla zaten açıklayacaktır ama artık aileler, çocuklar rahat etsin, sadece kendi derslerine odaklansınlar." Dedi. Üniversite giriş sınavı ile ilgili de konuşan Erdoğan: “O da olacak, o konuda da çalışılıyor." İfadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Güvenlik Kurulunun (MGK) gündeminde Kuzey Irak yönetimine yönelik yaptırımların olup olmayacağına ilişkin, "Bakanlar Kurulu da şüphesiz ki hem bunu değerlendirecek hem de kendi kanaatleriyle ne gibi yaptırımlar yapabiliriz veya yaparız ama bunlar tabii sıradan olmayacak. Biz bu kararlılığımızı ortaya koyacağız çünkü biz Kuzey Irak yerel yönetimini bugüne kadar hiç yalnız bırakmadık." dedi.

Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 72. Genel Kurulu Genel Görüşmeleri sonrası konakladığı otele gelişinde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı, değerlendirmelerde bulundu.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile dün yaptığı görüşme hatırlatılan Erdoğan, "NATO Genel Sekreteri ile yaptığımız görüşme, Sayın Stoltenberg'in daha önce yaptığı açıklamanın aynısıdır. Her ülke kendi iç düzenlemelerinde serbesttir, bu noktadaki kararını serbestçe verir. Bu şekilde de bu görüşmemizi yaptık. Bunun dışında da ayrıca herhangi bir bilgi alışverişiyle alakalı da Genelkurmay, Brüksel'e ayrıca bir ekip gönderip onları ayrıca bilgilendirecekler." yanıtını verdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x