İLK ROMAN SERGİSİ BUCA’DA

İLK ROMAN SERGİSİ BUCA’DA

İLK ROMAN SERGİSİ BUCA’DA

02 Şubat 2017 - 10:03

Buca Belediyesi’nin roman kadınların istihdamına yönelik olarak Charlie Chaplin Etüt Meslek ve Sanat Atölyesi’nde açtığı el nakışı eğitim kursu ilk mezunlarını verdi. Kursta öğrendikleriyle birbirinden renkli ürünler yaratan roman kadınlar hem kendileri hem de romanlar vatandaşları için bir ilk olan sergide yeteneklerini sergiledi. Charlie Chaplin Etüt Meslek ve Sanat Atölyesi’nde açılan sergiyi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk roman vekili açtı. Roman kadınların eserlerini görünce çok duygulanan CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, “Bir toplumu iyiye, güzele yönlendirmek işte böyle bir şey. Türkiye’de ilk defa roman kadınların yaptığı bir sergiyi Buca’da gördüm. Buca Belediye Başkanı’na bu merkezi kazandırdığı için çok teşekkür ederim. Diğer belediyelere de örnek olmasını dilerim” diye konuştu.    
İŞKUR ve Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile Charlie Chaplin Etüt Meslek ve Sanat Atölyesi’nde el nakışı kursu açan Buca Belediyesi, 21 roman kadının hayatına umut kattı. Günlük 20 lira harcırah alarak 416 saatlik kursu tamamlayan, gelinlik, abiye ve çeyiz imalat sektörlerinde iş bulma imkanına kavuşan Roman kadınlar, ilk sergilerini de Merkez’de açtı. Bu sergi sadece kendileri için değil, roman vatandaşları için de bir ilk olma anlamını taşıyordu.
Serginin açılışına katılan CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Roman vatandaşların yoğun olarak bulunduğu Göksu Mahallesi’ne Charlie Chaplin Etüt Meslek ve Sanat Atölyesi gibi bir merkezi kazandırdığı için Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’ya teşekkür ederken, “İlk defa roman vatandaşlarımızın yapmış olduğu bir sergiye geldim. Sergiyi görünce çok şaşırdım ve duygulandım. Türkiye’de ilk defa roman kadınların yaptığı bir sergiyi Buca’da gördüm. Roman kadınlarımız içlerindeki cevherleri ortaya koymuşlar. İnsanları doğruya, iyiye yönlendirmek işte böyle bir şey… İnşallah bunun arkası gelir, diğer Belediyelere de örnek olur” sözleriyle duygularını dile getirdi.
Roman kadınlar, el emeklerini büyük bir keyif ve coşkuyla sergilerken Purçu’ya el nakışıyla işlenmiş havlu hediye etti. CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, büyük bir mutlulukla hediyeyi kabul ederken, “Bu anlamlı hediyeyi evimin başköşesine koyacağım” dedi.
Buca Belediyesi’nin nakış kursunu tamamlayıp, hayatlarında ilk kez sergi açma mutluluğu yaşayan Roman kadınlar, çalışmalarını geliştirip ticarete atılma, hatta iş yeri açma hedefinde olduklarını da keyifle dile getirdi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x