Başbakan Yıldırım: CHP lideri kadını yok sayıyor

Başbakan Yıldırım: CHP lideri kadını yok sayıyor

Başbakan Yıldırım: CHP lideri kadını yok sayıyor

22 Mart 2017 - 11:22

Başbakan Binali Yıldırım, CHP liderine sert tepki gösterdi. Yıldırım, "CHP lideri kadını yok sayıyor. AK Parti'nin 11 seçimdeki başarısının arkasında kadınlar var" dedi. Gençlerin Türkiye'de gelecek gördüğünü dile getiren Yıldırı, "Geçmiş yıllarda dağa çıkarılan genç sayısı bin 500'leri buluyordu. Bu sene sadece 4" dedi.
Başbakan Binali Yıldırım, Çırağan Sarayı'nda düzenlenen Türkiye İşkadınları (TİKAD) Olağan Genel Kurulu'na katıldı. CHP liderinin 18 yaş ile ilgili sözlerine sert tepki gösteren Yıldırım'ın konuşmasının satır başları şöyle:

Geçtiğimiz 15 yılda kadına bakışımız, siyasette, iş hayatında, sosyal hayatta kadının yeri hep önceliğimiz oldu. Bu yolda adımlar attık. Bugün istatistiklere baktığımızda bankacılıkta kadın çalışan yüzde 51, hukukçularımızın yüzde 41'i kadınlarımızdan oluşuyor. 1 milyon öğretmenin yarıdan fazlası kadın. Yani biraz hızlı gitmişsiniz, yakında biz azınlığa düşeceğiz gibi görünüyor.

"KILIÇDAROĞLU KADINLARI YOK SAYIYOR 

Kolay elde edilen kolay gider. Mücadeleyle elde edilen kalıcı olur. Onun için hayat mücadelesinin hep beraber yapmamız lazım. Siyasette kadınların daha fazla olması lazım. Kılıdaroğlu'nu gerçekten anlamıyorum. 18-25 yaş arası 9 milyon insanımız var ve bu sayının yarısı kadın. O geldi işi askerliğe bağladı. Zihninde kadın yok. Sosyal demokrat olmak lafla olmaz. Efendim askere gitmemek için 18 yaşı seçilme yaşı olarak getirdiniz. Bir ana muhalefet partisi başkanına yakışmayacak bir şey. Onun için kadınlarımız, erkeklerimiz el ele vereceğiz. Nasıl Rusları Nene Hatun Erzurum'da durdurduysa gelecek mücadelemizi de birlikte vereceğiz. Sizin bunun farkında olduğunuzu görüyorum. Geldiğiniz nokta bunu gösteriyor. Günden güne güçlü Türkiye'nin kadınları her alanda daha güçlü hale geliyor. Siyasette Ak Parti yeni bir çığır açtı. Bizim partimizin en güçlü teşkilatı kadın kollarıdır. Ak Parti'nin başarısının arkasında kadınlar vardır. Nüfusumuz gençleşiyor. Bu enerjiyi boşa harcamamalıyız. Enerjimiz çok ama verimli enerjimiz zayıf. Kısır çekişmelerle zaman kaybediyoruz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x