GOJİ BERRY’NİN BİLİNMEYEN FAYDALARI

GOJİ BERRY'NİN BİLİNMEYEN FAYDALARI

GOJİ BERRY'NİN BİLİNMEYEN FAYDALARI

24 Haziran 2017 - 19:40


Türkiye'de üretimine başlanacak olan 'goji berry'nin ne olduğunu, faydalarını, zararlarını sizler için derledik. Goji berry nedir? Faydaları nelerdir? Zararları nelerdir? İşte mucizevi meyvenin önemli özellikleri...
Türkiye'de 'kurt meyvesi' olarak bilinen ve goji berry, mutluluk meyvesi olarakta isimlere sahip meyvenin tadı, yaban mersini ve kiraz arasındadır. Anavatanı Himalayalar olan goji berry, modern tıpta kullanılan olmazsa olmaz ürünlerden biridir. Goji berry nedir? Faydaları ve zararları nelerdir?

Yüksek besin değerine sahip olan 'goji berry'i çok fazla enerji harcayanların kullanması tavsiye edilir. C Vitamini bulundurmasından ötürü içerisinde bulunan antioksidanlar kansere yol açan genlerin değişimini önlemektedir.
Goji Berry'nin faydaları nelerdir?
- Yaşlanmayı yavaşlatır,

- Çok fazla C vitamini barındırmaktadır 

- Yağ yakımını arttırır

- Sindirim sorunu olanlara yardımcı olur,

- Doğurganlık yetisini arttırır (Asya ve Uzak Doğu ülkelerinde kısırlık tedavisi için kullanılmaktadır),

- Şeker, insülin, kolesterol seviyesini düzenlemektedir,

- A vitamini, zeaksantin, beta karoten içermesinden dolayı görme bozukluklarına iyi gelmektedir,

- Çin tıbbında baş ağrısı ve sersemlik hissinin giderilmesi için kullanılan goji berry, enerji vermektedir.

Goji Berry'in zararları nelerdir?
Yukarıda sayılan yararlardan dolayı fazla tüketilmesi zarara yol açmaktadır. Fazla miktarda kullanılması hipertansiyona neden olmaktadır.

Ayrıca, şeker, insülin değerlerini dengeleyen bu meyveyi, diyabet hastaları ve diyabet ilaçları kullanan kişiler, ilaçların etkisini azaltmasından dolayı kullanmaması gerekmektedir.

Polen alerjisi olan kişilerde dikkat etmesi gerekmektedir. Çünkü, bu kişiler Goji Berry yerseler, hırıltı, hapşırma, kaşıntı, burun tıkanıklığı, gözlerde kaşıntı gibi sağlık sorunlarına neden olabilir. Goji Berry'i uyku düzenleme özelliğinden dolayı akşam yiyenlerin uykusunu kaçırabilir. Bu nedenle sabah yenilmesi önerilir.

Kan sulandırıcı ilacı, şeker ilaçları ve yüksek tansiyon ilaçları kullananların doktoralarına danışarak tüketmeleri gerekmektedir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x