İÇİNDE ALKOL VAR MI ? İŞTE O RAPOR !

İÇİNDE ALKOL VAR MI ? İŞTE O RAPOR !

07 Kasım 2016 - 11:49

Kolada alkol var mı; Coca Cola sağlığa zararlı mı? Kola ve diğer gazlı içecekler helal mi; dinen sakıncalı mı? Coca Cola’nın alkol raporunda ne yazıyor?

Kolada alkol olduğuna dair uzun yıllardır devam eden bir şehir efsanesi var. Her ülkenin sağlıkla ilgili otoriteleri içecekleri alkollü ve alkolsüz olmak üzere ikiye ayırıyor. Türkiye’de bu ayrımı yapan ise Tarım ve Köyişleri Bakanlığı… Bakanlığın “Türk Gıda Kodeksi Alkolsüz İçecekler” tebliğinde yer alan maddelere göre bazı sınırlamalar var.

Tebliğin 5. maddesinde alkolsüz ürünlerin nasıl olması gerektiğine dair şu bilgiler yer alıyor:

a) Alkolsüz içecekler tiplerine özgü tat, koku, renk ve görünüşte olmalı, yabancı tat ve koku içermemelidir.

b) Bu Tebliğ kapsamında yer alan içeceklerde üretimin doğasından kaynaklanabilecek etil alkol miktarı en çok 3,0 g/L, laktik asit miktarı en çok 0,6 g/L, uçucu asit miktarı en çok 0,4 g/L olmalıdır.

Tüketicilerden sıkça gelen "cola da alkol var mı" sorusu üzerine Coca Cola, merakettim.coca-colaturkiye.com projesi yardımıyla akıllardaki soru işaretlerini şu açıklamayla gideriyor: “Türkiye’de Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın Alkolsüz İçecekler Tebliği’ne uygun olarak ürettiğimiz kolada alkol bulunmaz.  Coca-Cola'da alkol olmadığını gösteren raporu da inceleyebilirsiniz: https://merakettim.coca-colaturkiye.com/alkol-var-mi-alkol-28816

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x