KONAK’TA AMATÖRE TESİS DOPİNGİ

KONAK'TA AMATÖRE TESİS DOPİNGİ

12 Ekim 2016 - 11:54

Konak Belediyesi Gürçeşme, Gültepe ve Halkapınar semtlerine amatör kulüplerin de faydalanacağı üç yeni spor tesisi yapacak.

Konak Belediyesi'nin Ekim ayı olağan meclis toplantılarının üçüncü oturumu Belediye Başkanı Sema Pekdaş yönetiminde İzmir Büyükşehir Belediyesi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. Başkan Pekdaş oturum öncesi yaptığı açılış konuşmasında belediye olarak amatör spor kulüplerine yaptıkları yardımları ve alt yapıyı güçlendirecek tesisleşme hamleleri hakkında bilgilendirmede bulundu. İzmir’in kalbi Konak’taki tüm amatör spor kulüplerine yeni sezon öncesi yaklaşık 5 bin liralık malzeme yardımında bulunduklarını dile getiren Başkan Pekdaş, bunun yanı sıra lige katılım paylarını da ödediklerini söyledi. Başkan Pekdaş, önümüzdeki günlerde belirli bir oranda maddi yardımda daha bulunacaklarının bilgisini de verdi.

ÜÇ YENİ TESİS GELİYOR

Sporu geniş kitlelere yaymak ve başarılı sporcular yetiştirmek amacıyla çalıştıklarını dile getiren Pekdaş, önceliklerinin ülkenin yarınları olan çocukların doya doya spor yapacakları yeni alanlar yaratmak olduğunu söyledi. Yeni yapacakları spor tesisleri hakkında bilgi de veren Başkan Pekdaş, “Konak boş alan yoksunu bir yer. Bunun için her fırsatı değerlendiriyoruz. Gültepe Toros Mezarlığı’nın hemen karşısında atıl durumda bulunan ekmek fırınının arazisi geçtiğimiz aylarda Milli Emlak’tan tahsisini almıştık. Bürokratik işlemler bitti, projesi çıktı. Şimdi Fen İşleri Müdürlüğümüz ihalesini gerçekleştirecek. Önümüzdeki aylarda da spor kompleksinin temelini hep birlikte atacağız. Burada futbol antrenmanlarının da yapılabileceği bir spor kompleksi yaratabileceğiz” dedi.

ALT YAPI GÜÇLENECEK

Konuşmasında spor faaliyetleri için iki yeni alan daha yarattıklarının müjdesini veren Başkan Pekdaş, “Gürçeşme’de mülkiyeti Devlet Demir Yollarına ait olan ve Kayaspor’un kullandığı toprak bir saha vardı. O yerin de bize verilmesini istemiştik. Göreve geldiğimizden buyana bu işin peşindeydik. O spor alanının bize kiralanması konusunda Devlet Demir Yollarından onay çıktı. Orada da düzenlemeleri gerçekleştireceğiz. Bir futbol sahası ve antrenman alanı daha kazanmış olacağız. Ayrıca Halkapınar’daki belediyemize ait alana bir spor tesisi yapma gayreti içindeyiz. Başından bu yana söylediğim gibi bizim spor alanları sağlamak ve kulüplere altyapı desteklerini vermek gibi bir görevimiz var" diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x