HDP’Lİ O VEKİL 4 YIL 7 AY HAPSE ÇARPTIRILDI

HDP'Lİ O VEKİL 4 YIL 7 AY HAPSE ÇARPTIRILDI

HDP'Lİ O VEKİL 4 YIL 7 AY HAPSE ÇARPTIRILDI

09 Haziran 2017 - 16:12

Terör soruşturması kapsamında hakkında dava açılan HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, iki ayrı suçtan 4 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırıldı.

HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü'ye 4 yıl 7 ay hapis.Şırnak 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasında Encü,  tutuklu bulunduğu Kocaeli F Tipi Kapalı cezaevi'nden Ses ve Görüntü Bilişim  Sistemi (SEGBİS) ile hazır bulundu.   Savunmasında Encü üzerine isnat edilen suçlamaları kabul etmeyerek,  beraatini talep etti. Cumhuriyet savcısı hazırladığı mütaalasında Encü'nün  cezalandırılması yönünde görüş bildirdi.Kararını açıklayan mahkeme, Encü'nün "terör örgütü propagandası  yapmak" suçundan 3 yıl 9 ay, "5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu'na muhalefet"  suçundan da 10 ay hapis ile cezalandırılmasını kararlaştırdı.

 Mahkeme, Encü'nün "kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşü  düzenleme, yönetme ve bunların hareketine katılma" suçundan ise beraatine karar  verdi. Duruşmayı HDP milletvekilleri Aycan İrmez ve Mehmet Ali Aslan ve  Encü'nün yakınları izledi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x