Basketbolun nabzı Bornova’da atacak

Basketbolun nabzı Bornova’da atacak

Basketbolun nabzı Bornova’da atacak

28 Şubat 2017 - 16:44


Bornova’da basketbol heyecanı yarın başlayacak. Bornova Belediyesi Atatürk Spor Kompleksi, 1 - 4 Mart tarihleri arasında Kadınlar Türkiye Kupası finallerine ev sahipliği yapacak. Aralarında Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray’ın da yer aldığı sekiz takım Bornova Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşecek. Türkiye Basketbol Federasyonu, Yarın başlayacak maçlar öncesi bir basın toplantısı düzenledi. Türkiye Basketbol Federasyonu Ceosu Ömer Onan ve Federasyonu’nun Milli Takım ve Liglerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Beşok kapılarına Türk Basketbolu’na açan Bornova Belediyesi’ne teşekkür etti. Başkan Olgun Atila ise organizasyona en iyi şekilde ev sahipliği yapacaklarını söyleyerek, basketbolseverleri maçları izlemeye davet etti.
Türkiye Basketbol Federasyonu, Bornova Belediyesi’nin ev sahipliğinde yarın başlayacak Kadınlar Türkiye Kupası Finalleri öncesi, maçları oynanacağı Atatürk Spor Kompleksi’nde bir basın toplantısı düzenledi. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Türkiye Basketbol Federasyonu Ceosu Ömer Onan ve Federasyonu’nun Milli Takım ve Liglerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Beşok, organizasyonla ilgili görüşlerini dile getirdi.
Mutlu, gururlu ve onurluyuz
Organizasyona en iyi şekilde ev sahipliği yapacaktlarını söyleyen Başkan Olgun Atila, “Mutlu, gururlu ve onurluyuz. Bu önemli organizasyonu Bornova’ya veren Türkiye Basketbol Federasyonu’na çok teşekkür ediyoruz. Bu bizim için bir ilk. Bornova Belediyesi olarak en iyi şekilde ev sahipliği yapacağız. Başta Bornovalılar olmak üzere İzmirliler ise salonu dolduracak. Böyle olursa ileride daha büyük organizasyonları da Bornovamıza alırız” diye konuştu.
TBF’den Başkan Atila’ya teşekkür
Türkiye Basketbol Federasyonu Ceosu Ömer Onan, organizasyonun birbirinden değerli sekiz takımın kıyasıya mücadelesine sahne olacağını belirterek, “Bornova Belediyesi Türk Basketboluna çok güzel salon kazandırmış. Bu salonunun kapılarını bizlere açan Başkan Olgun Atila’ya teşekkür ediyorum” dedi. Federasyonu’nun Milli Takım ve Liglerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Beşok ise ev sahipliği nedeniyle Bornova Belediyesi’ne teşekkür ederek, İzmirlilerin organizasyon boyunca salonu en iyi dolduracağına inandığını söyledi.
Maçlar yarın başlıyor
Basketbol Kadınlar Türkiye Kupası finalleri Bornova Belediyesi’nin ev sahipliğinde yarın başlayacak. Bornova Belediyesi Atatürk Spor Salonu'ndaki organizasyonda; Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray, Hatay Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Üniversitesi, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Yakın Doğu Üniversitesi ve Bellona AGÜ,  takımları mücadele edecek. Kupada 1 Mart Çarşamba günü oynanacak çeyrek final maçlarının ardından yarı final karşılaşmaları 2 Mart Perşembe günü gerçekleştirilecek. Finale çıkan takımlar bir gün dinlenmenin ardından 4 Mart Cumartesi günü oynanacak olan final maçıyla kupanın sahibi olmak için mücadele edecek. Maçlar, TRT Spor ve TRT Türk’ten canlı olarak yayınlanacak.
Kadınlar Türkiye Kupası maç programı:
 
 Tarih    Saat     A Takımı     B Takımı     No        
01.03.2017    13:00    Mersin Bşb.    Bellona AGÜ    1.    Maç       
01.03.2017    15:15    Hatay Bşb.    Fenerbahçe    2.    Maç       
01.03.2017    17:30    Galatasaray    Yakın Doğu Üniv.    3.    Maç       
01.03.2017    19:45    İstanbul Üniv.    Beşiktaş    4.    Maç       
02.03.2017    18:00    1.Maçın Galibi    2. Maçın Galibi    Yarı Final       
02.03.2017    20:15    3.Maçın Galibi    4. Maçın Galibi    Yarı Final       
04.03.2017    15:30    5.Maçın Galibi    6. Maçın Galibi    Final    
Dev organizasyonların adresi
Resmi açılışı 10 Mayıs 2016’da yapılan Spor Kompleksi, 2 bin 500 seyirci kapasitesine sahip. 5 bin 200 metrekaresi kapalı olmak üzere, toplam 14 bin 200 metrekarelik alan üzerinde inşaa edilen tesiste, basketbolun yaşayan efsanesi Hüseyin Beşok’un adının verildiği 250 kişi tribün kapasiteli bir de antreman salonu bulunuyor.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x