8. Alaçatı Ot Festivali Renkli Görüntülerle Başladı

8. Alaçatı Ot Festivali Renkli Görüntülerle Başladı

8. Alaçatı Ot Festivali Renkli Görüntülerle Başladı

07 Nisan 2017 - 09:49 - Güncelleme: 07 Nisan 2017 - 09:54

Çeşme ilçesinde, her yıl düzenlenen ve merakla beklenen Alaçatı Ot Festivali start aldı. Bu yıl 8. düzenlenen festivalin ilk gününde, Çeşme’nin endemik bitkileri, otlardan yapılan çeşitli yiyecekler ve hediyelik eşyaların yer aldığı çok sayıda stant açıldı. Festivalin ilk gününün hafta içine denk gelmesine karşı, beklenenden fazla ilgi görmesi stant açan Çeşmelileri sevindirdi.
 Festival için Alaçatı’ya gelen ziyaretçiler, Çeşme’nin doğasında yetişen otlarla yapılan yiyeceklerin tadına bakma fırsatı buldu. Festivalin ilk gününde, çok sayıda sakız ağacının yer aldığı sakız ağacı koleksiyon bahçesini ziyaret eden vatandaşlar, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünde görevli Ziraat Mühendisi Ahmet Keçeci’den, sakız ağacının özellikleri ve çok çeşitli amaçlarla kullanılan ve oldukça değerli olan sakız hakkında bilgi aldı. 
Alaçatı Ot Festivalinin ana teması olarak belirlenen ’Isırgan’ otundan çorba ve salata yapımı hakkında uygulamalı bilginin verildiği yemek atölyesi de ilgi gördü. Yine festivalin ilk gününde, Doç. Dr. Serdar Gökhan Şenol tarafından Biyoçeşitlilik ve Kentleşme İkilemi, Dr. Ayfer Tan, Nurcan Avsar ve Sevinç Karabak tarafından Ege Otları Beslenme Değerleri ve Kullanımı, Dr. Saadet Tuğrul Ay ve Dr. Ayfer Tan tarafından Isırgan ve Dr. Gülay Beşirli tarafından Yenilebilen Doğal Soğanlar başlıklı birer söyleşi de gerçekleştirildi. Festival, 9 Nisan’a kadar devam edecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x