GÜVENLİK YATIRIMINA DÜNYA PARA HARCIYOR

GÜVENLİK YATIRIMINA DÜNYA PARA HARCIYOR

GÜVENLİK YATIRIMINA DÜNYA PARA HARCIYOR

10 Mart 2017 - 10:46

Havelsan Teknoloji ve Akademi Direktörü İzzet Gökhan Özbilgin, dünyada 2015'te 75 milyar dolar olan güvenlikle ilgili yazılımlara harcanan paranın, 2018'de 101 milyar dolara, 2020'de ise 170 milyar dolara yükseleceğinin tahmin edildiğini söyledi.
ISAF Exclusive Konferansı'ndaki “Siber Güvenlikte Milli Çözümler” konulu sunumunda görüşlerini paylaşan Özbilgin, “Dünya ekonomisinden yaklaşık yüzde 2 pay alan Türkiye'nin, siber güvenlik pazarından alacağı payın da aynı oranda olmasını bekliyoruz. Ülkede yerli ve milli ürünler üreten firmaların, pazarda daha çok yer alması için herkese görev düşüyor” dedi. Sektördeki yerlilik oranının iyi ayarlanarak, ekosistemin yaşatılması gerektiğine de vurgu yapıldı.

BAŞ DÖNDÜRÜYOR

Siber güvenlik pazarının hızla geliştiğini ancak bu alandaki insan kaynadığının aynı hızla sağlanamadığını ifade eden Özbilgin, “Pazar büyük, insan kaynağı konusunda ciddi bir açık var” dedi. Siber güvenliğin bugünün olduğu gibi geleceğin de önemli konularından birisi olduğunu vurgulayan Özbilgin, 2020'ye kadar siber saldırı alanına giren 4 milyar kişi, 50 milyar cihazın olmasının beklendiğini kaydetti

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x