Cumhurbaşkanlığı’ndan Merkel’e Jet Yanıt:

Cumhurbaşkanlığı'ndan Merkel'e Jet Yanıt:

"Terör örgütlerine kapılar açılırken..."

09 Mart 2017 - 13:51

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in "Türkiye ile derin görüş ayrılığı var" sözleri için, "Merkel haklı, bazı konularda derin görüş ayrılıkları var, mesela terörle mücadele konusunda. Asıl üzücü olan Almanya'nın, Türkiye'nin AB üyeliği sürecini tıkmasıdır. Asıl üzücü olan Erdoğan karşıtlığının körüklenmesidir" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın basın toplantısı düzenledi. Kalın'ın açıklamalarının satırbaşları şöyle:

ERDOĞAN'IN RUSYA ZİYARETİ: 3 genelkurmay başkanının Antalya'daki toplantısının hemen sonrasına denk gelmesi de isabetli oldu. Orada konuşulan konular da detaylı bir şekilde değerlendirilecek.

REFERANDUM SÜRECİ: İç gündemimizde halkoylaması büyük önem arz ediyor. Bu 16 Nisan'daki oylamada Türkiye'nin daha hızlı daha etkin yönetime ulaşması noktasında önem arz ediyor. Devlet otoritesinin tek bir elde toplanması sağlanıyor. Türkiye'nin demografik dağılımı gözönüne alınında böyle bir uygulama gündeme geldi.

AVRUPA'DA ALINAN TEDBİRLER: Çok düşündürücü bir  tabloyla karşı karşıyayız. Türkiye'de referandumda evet çıkmasın diye çalışma içinde olduklarını görüyoruz. Bırakın bunun kararını millet verecek. Vatandaşımız sandığa gidip gereken cevabı verecektir. Türkiye karşıtı birçok örgüte kucak açan ülkelerin, referandum sürecini bize taşımayın demeleri oldukça düşündürücü. Türkiye karşıtlığı birçok enstrümanı kullandıkları, önlerini açtıklarını görüyoruz.

EZAN YASAĞI: Bunun endişe verici bir gelime olduğunu düşünüyoruz. Bunun engellenmeye çalışılması bütün dünya Müslümanlarını derinden üzer ve buna tepki sert olur. Bunun sadece Filistinlilerle bir mesele olmadığı İsrailli yetkililer umarım kavrarlar.

SORU-CEVAP

* NAZİ BENZETMESİNE TEPKİ: Asıl üzücü olan Avrupa'nın içinde bulunduğu tablodur. Buna ilişkin ortaya konulan gerekçelere baktığımızda trajikomik bir tablo olduğunu görüyoruz. Terör örgütlerine kapılar açılırken, siyasileri engellemeye çalışması üzücüdür. Merkel haklı, bazı konularda derin görüş ayrılıkları var, mesela terörle mücadele konusunda. Asıl üzücü olan Almanya'nın, Türkiye'nin AB üyeliği sürecini tıkmasıdır. Asıl üzücü olan Erdoğan karşıtlığının körüklenmesidir.

* RAKKA PLANI: DEAŞ konusunda bir prensibimiz var. Fırat Kalkanı ile bu mücadelenin nasıl yapılması gerektiği örneğini ortaya koymuştur. PYD/YPG ile DEAŞ'la mücadele etmeye kalkmak, kendi ayağına kurşun sıkmaktır. Planımız açık ve net, detaylar askeri olduğu için paylaşmam mümkün değil. Rakka operasyonu nasıl, kimle yapılacağı konusunda nihai bir karar yok. Bizim teklifimiz ortada. Söz verildiği gibi PYD/YPG unsurlarının Menbiç'in doğusuna çekilmesi gerekir. Türkiye'nin Kürtlerle bir sorunu yoktur, Türkiye'nin mücadelesi terör örgütleriyledir.

* MÜNBİÇ HAREKATI: Biz müttefik ülkelerle birlikte mücadele ediyoruz. Oldu bittiyle PKK devletçiği yapılanmasına izin vermeyiz. Bir tehdit durumunda Türkiye her türlü tedbiri almak durumundadır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x