Türkiye dünya üçüncüsü oldu!

Türkiye dünya üçüncüsü oldu!

Türkiye dünya üçüncüsü oldu!

13 Aralık 2016 - 19:10

Dünya Tekvando Federasyonu tarafından Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen Dünya Takımlar Tekvando Şampiyonası'nda Türkiye, erkeklerde ve kadınlarda üçüncülük elde etti.

Ülkelerin dörderli 2 grupta mücadele ettiği şampiyonada Servet Tazegül, Yunus Sarı, Cihat Çakmak, Berk Can Süngü, Hasan Can Lazoğlu ve Serdar Yüksel'den oluşan Türkiye Erkek Tekvando Milli Takımı, ilk gün yapılan müsabakalarda A Grubu'nda Rusya'ya 20-10 yenilmesine rağmen Güney Kore'yi 26-25, İran'ı ise 31-19 yenerek yarı finale yükselmişti.

Yarı final müsabakasında ev sahibi Azerbaycan'a 33-3 yenilen ay-yıldızlılar, dünya üçüncüsü oldu. Finalde Güney Kore'yi mağlup eden Azerbaycan, erkeklerde şampiyonluğa ulaştı.

Nur Tatar, İrem Yaman, Rukiye Yıldırım, Nafia Kuş ve Durdane Altunel'den oluşan Türkiye Kadın Tekvando Milli Takımı, ilk gün B Grubu'nda yapılan müsabakalarda Güney Kore'ye 16-14 yenildikten sonra ABD'yi 15-12, Azerbaycan'ı ise 11-1 yenerek grup ikincisi olarak yarı finale yükselmişti.

Yarı finalde Çin'e 9-6 kaybeden Türkiye, şampiyonayı bronz madalyayla tamamladı. Kadınlarda, finalde Güney Kore'yi mağlup eden Çin, altın madalyanın sahibi oldu.

Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, yaptığı açıklamada, erkeklerde ve kadınlarda dünya üçüncüsü olan milli takımları kutlayarak, "Tekvandoda dünyanın en iyi 8 ülkesinin katıldığı Dünya Takımlar Tekvando Şampiyonası'nda çok iyi bir mücadele ortaya koyduk. Özellikle erkeklerde olmak üzere genç bir takımla mücadele ettik. Sporcularımız ellerinden geleni ortaya koydu." ifadelerini kullandı.

Yarı finalde kaybettikleri ülkelerin şampiyon olduğuna dikkati çeken Şahin, "Her zaman tekvandoda dünyanın en iyi ülkelerinden olduğumuzu söyledik. Sporcularımız da aldıkları sonuçlarla bunu teyit ettiler. Elde edilen başarıda emeği geçen başta teknik direktörümüz Ali Şahin olmak üzere tüm antrenörlerimizi ve sporcularımızı kutluyorum." değerlendirmesini yaptı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x