"YEMEK FİRMALARI DAHA SIK DENETLENMELİ"

"YEMEK FİRMALARI DAHA SIK DENETLENMELİ"

11 Kasım 2016 - 14:48

Yemek Firmaları Daha Sık Denetlenmeli 

İzmir Bozyaka Eğitim Araştırma ve Behçet Uz Çocuk hastalıkları Eğitim Araştırma Hastanesi'nde yenilen yemek nedeniyle birçok sağlık personeli ve hasta yakını yediği yemekten zehirlendi. Sağlık Sen 2 Nolu Şube Başkanı Ekrem Özdemir, "Yemek firmaları ve çalışanları daha fazla denetlenmeli" dedi. 


KÖFTE VE PÜREDEN ŞÜPHELENİLİYOR 

İzmir Bozyaka Eğitim Araştırma Hastanesi ve Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde taşımalı yemek sisteminin uygulandığını belirten Özdemir, "Yılladır bu şekilde devam eden sistem çalışan personeli, hasta ve hasta yakınlarını mağdur etmektedir. Çalışanların öğle ve akşam yemeğinde yediği köfte ve patates püresinden zehirlendiği düşünülmekte olup nihai sonuç incelemenin ardından ortaya çıkacaktır. Burada sağlık çalışanlarını, hasta ve hasta yakınlarını yemek yediğini ve binlerce kişiyi etkileyen bu olay karşısında, ihale alan firmaların daha kaliteli bir hizmet vermesi gerektiğini temizlik ve hijyen kurallarına daha dikkat edilmesi gerekmektedir. Yemek yapılan alanların, firmaların ve çalışanların daha fazla denetlenmesi gerekmektedir. Burada asıl değinilmesi gereken konu ise yemek fiyatlarının düşüklüğü ve hijyendir. 3 ile 4 lira arasında maliyetle ihale kapatılan firmalar yemekte kaliteyi bozmakta ve istenilen miktarlarda malzemeden kaçılmasına sebep olmaktadır" diye konuştu. 

SON BULMALI  
Yapılan ihalelerin yıllık olarak yapılması gerektiğini de belirten Özdemir, Yemek için bir taban fiyat uygulamasına geçilmesi gerekmektedir. Bununla ilgili bir komişyon kurularak bu komisyonun asgari yemek bedeli konularak, maliyetinden daha düşük fiyatlara ihale kaptırılmaması gerekiyor. Olaydan rahatsızlanan tüm personel, hasta ve hasta yakınlarına geçmiş olsun dileklerimi iletiyor. Bu tür olayların son bulması adına azami özen gösterilmesini bekliyorum"  dedi

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x