MEB’DEN 9 BİN 918 TERCİH KOMİSYONU

MEB'DEN 9 BİN 918 TERCİH KOMİSYONU

MEB'DEN 9 BİN 918 TERCİH KOMİSYONU

04 Temmuz 2017 - 08:20

Milli Eğitim Bakanlığınca, üniversite ve ortaöğretim kurumlarına yerleştirme başvurusu yapacak öğrencilere destek için yurt genelinde 9 bin 918 komisyon oluşturuldu.
MEB tercih yapacak öğrenciler için komisyonlar oluşturdu. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, 2016-2017 eğitim-öğretim  yılı sonu itibarıyla 8 ve 12. sınıfı tamamlayan öğrenciler için sınavlar sonrası  tercih süreci başladı. Öğrencilerin ortaöğretim kurumlarına yerleştirme tercihleri 14-24  Temmuz, ÖSYS tercihleri ise 18-26 Temmuz tarihleri arasında yapılacak.  Bu kapsamda Bakanlıkça, üniversite ve ortaöğretim kurumlarına  yerleştirme başvurusu yapacak öğrencilere destek için yurt genelinde 9 bin 918  komisyon oluşturuldu. Komisyonlarda tercih danışmanlığı konusunda donanımlı 29  bin 854 öğretmen ve idareci hizmet verecek. Komisyonlar okullarda, alışveriş merkezlerinde, şehir meydanlarında,  rehberlik ve araştırma merkezlerinde ve erişimin kolay olduğu yerlerde görev  yapacak.

  Bu yıldan itibaren yaygınlaştırılması planlanan gezici komisyonlarla  da her yere ulaşılması hedefleniyor. Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Celil Güngör konuya  ilişkin mesajında, sınavlar kadar önemli olan tercih dönemine gelindiğini  belirtti.Öğrencilere tercih danışmanlığı komisyonlarından yararlanmalarını  tavsiye eden Güngör, geçmiş yıllarda büyük ölçüde dershaneler tarafından  kontrolsüz biçimde yürütülen tercih danışmanlığı hizmetinin, dershanelerin  kapatılmasıyla 2014-2015 eğitim-öğretim yılı sonundan itibaren Bakanlık  tarafından ülke genelinde yürütüldüğünü kaydetti.

 Bu yıl da 9 bin 918 komisyonda, tercih danışmanlığı konusunda  donanımlı öğretmen ve idarecilerle 81 ilde velilere ve öğrencilere hizmet  verileceğini vurgulayan Güngör, gezici komisyon uygulamasının  yaygınlaştırılmasının planladığını da ifade etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x