MAHKEMEDEN ARA KARAR: 7 TAHLİYE 5 TUTUKLU

MAHKEMEDEN ARA KARAR: 7 TAHLİYE 5 TUTUKLU

MAHKEMEDEN ARA KARAR: 7 TAHLİYE 5 TUTUKLU

29 Temmuz 2017 - 09:40

Cumhuriyet Gazetesi davasında mahkeme ara kararını açıkladı. Mahkeme heyeti; Kadri Gürsel, Akın Atalay, Ahmet Şık, Murat Sabuncu ve Kemal Aydoğdu’nun tutukluluğunun devamına, Bülent Utku, Mustafa Kemal Güngör, Musa Kart, Güray Öz, Turhan Günay, Önder Çelik ve Hakan Kara’nın ise tahliyesine karar verdi.

CUMHURİYET gazetesi davasına dün İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi’nde beşinci duruşmayla devam edildi. Duruşmaya 12’si tutuklu 19 sanık katıldı. Sanıkların ifadelerinin tamamlanmasının ardından avukatları savunma yapmaya başladı. Avukat Ali Rıza Dizdar “Arkadaşlarımız aylardır tutuklu. Bunun mantıkla izahı yok. Bu dosyada kişilerin özgürlüğünün kısıtlanmasını gerektiren bir delil toplanmamıştır. Derhal beraat verilmeli. Önceki kararlarda da bu böyledir” dedi. Mahkeme başkanı ise duruşma öncesi tutukluluğa itiraz süreçlerini anımsatarak “Derhal beraat koşulları oluşmadı. Yargılamanın devamını gerektiren olgular var” dedi. Hâkimin bu çıkışına izleyiciler tepki gösterdi.

BURAYA NORVEÇ’TEN GELMEDİK

Kadri Gürsel’in avukatı İlkan Koyuncu, dosyada Hüseyin Gülerce’nin tanık olarak ifade vermesini eleştirerek müvekkillerin tamamının serbest bırakılmasını istedi. Koyuncu savunmasının devamında “Biz buraya Norveç’ten gelmedik. Bugün buradan adalet fışkırsın demiyoruz, bunun olmayacağını biliyoruz ama hiç değilse bir kırıntı bekliyoruz. Ancak hukuksuzluktan da ölüyoruz. 9 aydır tutukluyuz. ‘Cemaat örgüttür’ diyen Kadri Gürsel sanık, Fetullah Gülen’in kitaplarını okudum diyen tanık” dedi.

ARAYINCA KARAKOL ÇIKIYOR

Cumhuriyet gazetesi yazarı Hikmet Çetinkaya’nın avukatlarından Burak Oder ise “ByLock kullanan kişilerle irtibata geçildiği” iddiaları hakkında yaptığı açıklamada “Müvekkilime SMS atılmış. Eğer SMS ile örgüt yaratılacaksa bayramlarda bir sürü SMS atılıyor. İddianameye göre Çetinkaya ByLock’çu bir polis memuru ile görüşmüş. Hikmet Çetinkaya’nın polis koruması vardır. Yazılarından ve kitaplarından dolayı tehditler almaktadır. Söz konusu numarayı aradığımızda karakol çıkıyor. İddianamedeki delillerin doğruluğu araştırılmamış” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x