ŞEHİT ANNELERİNİN KALP ACISI YÜREKLERİ SIZLATTI!

ŞEHİT ANNELERİNİN KALP ACISI YÜREKLERİ SIZLATTI!

ŞEHİT ANNELERİNİN KALP ACISI YÜREKLERİ SIZLATTI!

20 Nisan 2017 - 14:39

Helikopter şehitlerine veda

Tunceli'deki helikopter kazasında şehit olan Hakim Onur Alan memleketi Ordu'da, şehit polis memuru Candaş Kaplan da Malatya'da son yolculuğuna uğurlanıyor. Şehit hakim Alan'ın annesi Fatma Alan ve şehit polis Kaplan'ın annesi Gülbahar Kaplan'ın feryadı yürek dağladı.

Tunceli'deki helikopter kazasında şehit olan 12 kişi memlektelerinde son yolculuğa uğurlanoyor. Şehit Hakim Onur Alan, memleketi Ordu'da toprağa veriliyor.   Dün Elazığ'da düzenlenen törenin ardından Samsun-Çarşamba Havaalanı'na getirilen şehit hakim Onur Alan'ın naaşı, Ordu Devlet Hastanesi morguna konuldu. Sabah morgdan alınan Alan'ın naaşı, helallik alınmak üzere Karşıyaka Mahallesi'ndeki baba ocağına getirildi. Onur Alan'ın naaşının getirilmesi sırasında mahalle sakinleri gözyaşlarını tutamadı. Acılı anne Fatma Alan, sık sık oğlunun tabutuna sarılarak resmini öpüp kokladı. Baba Mahmut Alan ise metanetini korumaya çalışırken zaman z aman gözyaşlarına hakim olamadı.

 

Tabuta sarılıp ağlayan anne Fatma Alan, "Yavrum sana doyamadım ah yavrum" diye gözyaşı döktü. Şehit için helallik alındıktan sonra tabutu tören mangası tarafından omuzlara alınarak cenaze aracına taşındı. Bu sırada şehidin ablası Pelin Şahin de kardeşinin tabutu altına girerek cenaze aracına kadar taşıdı. Dualar eşliğinde helallik alınan hakim Onur Alan'ın naaşı, cenaze namazının kılınacağı Ulu Cami'ye getirildi.
 

ŞEHİT POLİS MALATYA'DA TOPRAĞA VERİLDİ 

Helikopter kazasında şehit olan polis memuru Candaş Kaplan memleketi Malatya'da son yolculuğuna  uğurlandı.  Şehit polis memuru Kaplan'ın (26) cenazesi, Malatya Şehir  Mezarlığındaki işlemlerinin ardından helallik alınmak üzere merkez Battalgazi  ilçesi Hacı Abdi Mahallesi Hancarlı Sokak'taki babaevine getirildi. Akçadağ Belediyesinde CHP'li meclis üyesi olan şehidin babası Mustafa  Kaplan, annesi Gülbahar ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) asker olarak  vatani görevini yapan kardeşi Çağdaş Kaplan ile yakınları tabuta sarılarak  gözyaşı döktü.

Baba Mustafa Kaplan'ın, metanetini koruduğu görüldü. Helallik alınmasının ardından şehidin cenazesi Akçadağ ilçesine bağlı  Ortaköy Mahallesi'ne getirildi. Mahalle mezarlığına getirilen şehidin tabutu başında Alevi dedesi dua  ettirdi.  Bu sırada şehidin yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü.   Daha sonra İl Müftüsü Ümit Çimen'in kıldırdığı cenaze namazının  ardından şehidin naaşı, mahalle mezarlığında toprağı verildi.    Törene, şehitlerin aileleri ve yakınlarının yanı sıra Malatya Valisi  Mustafa Toprak, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Asım  Kocaoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Emniyet Müdürü Ömer Urhal,  Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, asker ve  polisler ile çok sayıda vatandaş katıldı.   Öte yandan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da şehidin babası Mustafa Kaplan’ı telefonla arayarak başsağlığı dileklerini iletti.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x