15 TEMMUZ, TSK’NIN BU ÖRGÜTTEN KURTULUŞU OLDU!

15 TEMMUZ, TSK'NIN BU ÖRGÜTTEN KURTULUŞU OLDU!

15 TEMMUZ, TSK'NIN BU ÖRGÜTTEN KURTULUŞU OLDU!

01 Kasım 2017 - 16:35

Başbakan Binali Yıldırım, "15 Temmuz darbe girişimi bize, ülkemize, demokrasimize büyük tahribat vermekle birlikte silahlı kuvvetlerimizin örgütten kurtuluşu olmuştur"dedi.
Başbakan Binali Yıldırım, Milli Savunma Üniversitesi Akademik Yıl Açılış Töreni'nde konuşuyor. 15 Temmuz sonrası alınan kararlara vurgu yapan Yıldırım'ın konuşmasının satır başları şöyle: Tedbirlerden bir tanesi de silahlı kuvvetler ve Milli Savunma Bakanlığı'nın yeniden yapılandırılmasıydı. Gereken adımları titizlikle attık ve bugün akademik yıl açılışını yaptığımız Milli Savunma Üniversitesi de bu alınan kararlardan bir tanesidir. FETÖ'nün ihanetinin boyutu her geçen gün daha da ortaya çıkıyor.

 

Harp Akademileri, Astsubay ve akademilerde bugün toplam sayı 9 bin 832'dir. Hükümet olarak bu kurumumuza da her zaman sahip çıkacağız. Bu yapısal dönüşüm gerçekleşmiştir, bundan sonra da devam edecektir. Subaylarımızın, astsubaylarımızı en iyi şekilde bilgi ve uygulamalarla donatmak amacımız. Bunun için ihtiyacımız olan her türlü imkan ve kabiliyetler hükümetimiz tarafından sağlanacak. 

15 Temmuz darbesi sonrası görevlendirmelere göz attığımızda, İstanbul Valisi Hava Harp Okulu Komutanı, İş Bankası Genel Müdürü Hava Harp Okulu dekanı. Böyle atamalar yapmışlar. Günümüzde bildiğiniz gibi, tehdit algıları gittikçe değişiyor. Artık 50 yıl önceki, 10 yıl önceki tehdit algısı ile bugünkü tehdit algısı aynı değil. Ülkeler savunma ağırlıklı hazırlık yaparken bugün caydırıcı ağırlıklı hazırlıklar daha da önem kazanıyor. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x