DARBECİLERİN ASILMASI İÇİN BAKIN NE DEDİ

DARBECİLERİN ASILMASI İÇİN BAKIN NE DEDİ

27 Temmuz 2016 - 13:42 - Güncelleme: 27 Temmuz 2016 - 13:50

Uğur Işılak sahne aldığı demokrasi nöbetinde, darbecilerin asılması için "İdam yasasının çıkmasına gerek yok. İp milletin elinde. İsterseniz sallandırırsınız." dedi Demokrasi nöbetinde sahneye çıkan Uğur Işılak, "15 Temmuz itibariyle hem hüznü hem zafer sevincini yaşamanın bahtiyarlığını yaşıyoruz. 'Kirada oturuyorum, ama memleket benim' yazılı pankartı gördüm. Çok önemli. Bize özgürlük, yaşama bilinci, güvence sunan devlet ve memleket bizim. Onun için bu meydanlar dolu. Meydanlar hınca hınç dolu. 15 temmuz bir taraftan hüznümüze acımıza derdimize neden oldu. Bir taraftan sevinç zaferi yaşattı. 246 Vatan evladını kahpelerin kurşunlarına feda ettik. dedi.

''EROL OLÇAK'IN ADINI GÖRMEK İSTİYORUZ''

15 Temmuz akşamı Boğaz Köprüsü'nde şehit edilen Reklamcı Erol Olçak'ın 15 senedir, arkadaşı ve yoldaşı olduğunu belirten Işılak, Erol Olçak'ın adının Gaziantep'in önemli bir yerine verilmesini istedi. Işılak, "Şehit edilenlerin arasında 15 senedir tanıdığım, bana yoldaşlık eden biri vardı. Allah hepsine rahmet eylesin. Erol Olçak 1994 yılında n itibaren Cumhurbaşkanın da yanındaydı. Partinin ve Cumhurbaşkanımız ile ilgili tüm reklam ve tanıtım filmlerinde onun imzası vardır. Şehitlerimizin adı mutlaka caddelere, meydanlarına veriliyor. Erol Olçak isminin Gaziantep'in de önemli bir yerinde görmek istiyoruz." ifadelerine yer verdi.

BİRİNCİ DALGA SÖYLEMLERİNE SERT TEPKİ

Işılak, darbe girişiminin birinci dalga olduğunu söyleyerek, algı operasyonu yapıldığını belirterek, söylemlere sert tepki gösterdi. Işılak, "Darbe girişiminde bu birinci dalgaydı, provaydı diye bizi tehdit ediyorlar. Bunu söyleyenler bilsin ki, bizim direnişimizde provaydı. Türk halkının, milletinin gerçek gücünü görmediniz. Sakın ha ikinci etaba yönelmeyin. İkinci etaba yönelirseniz, ikinci direniş de çok farklı olur." diye konuşmasını sürdürdü.

"BUNLARA HEPİMİZ KANDIK'

' Paralel çetenin 40 yıldır tüm milleti dini duyguları sömürerek, kandırdığını belirten Işılak, "Bir sürü badire atlattık. Ne oyunlar oynanmış, bu ülkede. Koca bir milleti, hepimizi paralel çete uyuttu. Din, peygamber diyene milletimiz, kanar milletçe inanırız. Bunlara çok güvendiğimiz için değil.allah'a dine ve peygambere güvendiğimiz için. Onlar bu duyguyu suistimal ettiler. Onlar kadar dini sustimal eden bir grup, örgüt çıkmadı. İlk dergisinin adı sızıntı, çıkışta niyetleri belli. Hepsi A'dan Z'ye projeymiş. Din peygamber, Kitap deyince biz kanarız. Sakına kanmadım demeyin. Hepimiz kandık. Bu bizim saf ve temizliğimizi, onların da alçaklığına gösterir." ifadelerini kullandı.

''NE SAFLIK NE TEMİZLİK BIRAKTILAR''

Türkçe olimpiyatlarına katılması nedeniyle eleştirildiğini hatırlatan Işılak,eleştirilere, "Türkçe olimpiyatlarına katılmayan mı kaldı. Onların B planını düşünmedik. Bu hainler bizde ne saflık, ne temizlik bıraktılar. Yatıyoruz, kalkıyoruz, gündemimizde bunlar. Entrika, takiye ve yalanı, bunlardan öğrendik. İftira bilmezdik hepsine bunlardan gördük." cevabını verdi.

''HAK EDENE İDAM İSTERİZ''

Işılak, hak edene idam istediğini belirterek, "246 şehit verdik. Bu şehidi, darbeye kaşı durduk da verdik. Karşı durmasaydık... 10 bin kişinin infazına kara vermişler. 20 milyon adamı fişlemişler. 20 milyon inasanın ocağına incir ağacı dikecektiler. Bunlar efsunlanmış, gözleri dönmüş. Bir daha mağdur olunmaması için, darbe girişimi olmaması bu işin müsebbiplerin asılmasını istiyoruz. Biz kan meraklısı değiliz. Tam tersine barış istiyoruz. Daha fazla masum ve mazlumun cana mal olması diye idamı istiyoruz. Ergenkon da yargılananlar vardı. Cezeevinden ölüsü çıkacaktı. HSYK'daki ufak değişimle dışarı çıktılar. Bunların ele geçirdiği hukuk sisteminde yargılanmak hiçbir şey değişmiyor. Müebbetten yargılanan hakim seni yargılayabilir." dedi.

''İDAM YASASINA GEREK YOK''

Işılak, "Bana kalırsa idama yasasının çıkmasına gerek yok. Sanatkar perspektifi ile konuya bakıyorum. Siyasiler oturup tartışırlar. Bunlar, meclisi bombalamadı mı? Bunlar, tankları, savaş uçak ve helikopterleri uçurup, milletimize kurşun sıkmadı mı? Özel harekat ekiplerimize mermi yağdırmadı mı? Bunlar, savaş ilanıdır. Savaşta ceza kanunu olmaz, savaş hukuku geçerlidir. Savaş hukukunun olduğu yerde idam serbesttir. Tekrar, tekrar yaşanmasını istemiyoruz. Önceki darbeleri yapanlar idam edilseydi sonrakiler yaşanmaz, son olaylarda ise 246 kişi de şehit olmazdı. Bunları yapanlar 3 - 5 terörist. Asker demiyorum. Çünkü asker kıyafeti ile asker olunmadığını, bazen şerefsizlerin de asker kıyafeti giyebildiğini gördük." ifadelerini kullandı.

''3 - 4 ŞEREFSİZİN DERDİNE DÜŞMÜŞ''

Darbecilere savunan bazı köşe yazarlarını da eleştiren Işılak, "Bir köşe yazarı 246 şehidimizi koymuş kenara, 3 - 4 şerefsizin derdine düşmüş. Bunların şimdi ne olacağını soruyor. Sözde barış havarileri. Ben bunlar gibi değilim. Kısasa kısa. Hak ettiği şekilde idam edilmesini istiyorum." şeklinde konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x