KEFİL DERDİNE SON !

KEFİL DERDİNE SON !

05 Ekim 2016 - 10:06

Kredi çekmek için bankaya giden esnafın en büyük engeli genelde kefil oluyor. Tanıdık kefil bulmak kolay değil, İşte tam bu noktada devletin de destek verdiği 'Kredi Garanti Fonu imdada yetişiyor

iş kurmak, işi büyütmek için kaynak yani para birinci sırada yer alıyor. Eğer hazır kaynağınız yani toplu bir paranız yoksa banka kredisi en önemli alternatif. Banka öyle her önüne gelene kredi vermiyor. Verse de kredinin riskini en aza indirmenin peşine düşüyor. Bunun için gerek iş kurmak isteyen girişimciden gerekse işini büyütmek isteyen esnaftan ya da işletmelerden kefalet (kefil) yani teminat talep ediyor.

Kredinin anahtarı gibi

Bir başka deyişle kefil kredinin anahtarı. Ancak kefil bulmak o kadar da kolay değü. Bu yüzden çoğu esnaf ve sanatkar mal alacak veya işini büyütecek parayı bir türlü bulamıyor. Bazı durumlarda acü nakit ihtiyacının karşılanmaması esnafın batmasına ve kepenk kapatmasına neden olabiliyor. îş bu duruma gelmesin diye 'Kredi Garanti Fonu' esnafın ve serbest meslek erbabmm imdadına yetişiyor. Çoğu esnaf, bu fonun farkında değil.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x