İŞTE SAHTE KADIN MİT’Çİ!

İŞTE SAHTE KADIN MİT'Çİ!

İŞTE SAHTE KADIN MİT'Çİ!

18 Mayıs 2017 - 12:04

Ankara'da kendisini İstihbarat Daire Başkanı olarak tanıtarak yaklaşık 30 kişiyi MİT'e işe alacağı vaadiyle dolandıran Leyla B. yakalandı. Leyla B. mağdurlarla özel toplantılar da yaptığı ortaya çıktı.
Ankara'da Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından iş bulma vaadiyle dolandıran 42 yaşındaki Leyla B. gözaltına alındı. Şüphelinin kendisini mağdurlara İstihbarat Daire Başkanı olarak tanıttığı ortaya çıktı. Tanıdığı aracılığıyla kendisine yönlendirilen mağdurlarla bir toplantı yaparak MİT'in içerisinde yeni bir yapılanmaya gidildiğini, ve çok sayıda insanı MİT'e işe aldırabileceğini söyledi. 


SAHTE EVRAKLAR HAZIRLAMIŞ

Akşam gazetesinden Hilal Yıldırım'ın haberine göre, Leyla B. inandırıcı olmak için Milli Eğitim Bakanlığı'ndaki birçok üst düzey bürokrat için sahte fişleme dosyaları oluşturmuş. İsimlerin karşısına ise "FETÖ bağlantılıdır, Gezi eylemcisidir, Hayır'cı gruptandır" gibi ifadeler yazarak kendisiyle görüşmeye gelenlere bu sahte belgeleri göstermiş. 

KENDİM İFŞA EDEMEM

Emniyete başvuran mağdurlardan Mevlüt S. "Ankara’da tanıştığımız bir kafede sırada benim gibi 30 kişi vardı. Bizlerden CV istedi. Bizleri 8-10 kişilik gruplar halinde topladı. Bana bizzat kendisini şoförlüğünü yapacağımı ve 21 Mayıs günü kesin olarak işe başlayacağımı söyledi. Kendisinden MİT te çalıştığına dair bir belge göstermesini istedik. Ancak kendisini ifşa etmemek için gösteremeyeceğini söyledi" dedi. Leyla B. emniyette alınan ifadesinde "Ben bu gruba kendimi İstihbarat Daire Başkanı olarak tanıttım. Bu kişilerden CV istedim. Amacım onlara iş bulmaktı" diyerek kendini savundu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x