Bu besinlerin faydalarını duyunca çok şaşıracaksınız!

Bu besinlerin faydalarını duyunca çok şaşıracaksınız!

Bu besinlerin faydalarını duyunca çok şaşıracaksınız!

19 Mart 2017 - 23:50

Bu besinlerin müthiş faydalarını duyunca çok şaşıracaksınız
 
Elmanın verdiği enerji 100 gramda 54 kaloridir. Diyet için mükemmel bir seçenektir.  
İçinde bol C vitamini ve lifli proteinler bulunan elma, içerdiği flavinoidler sayesinde hücre ölümüne neden olan serbest radikal adlı kimyasallarla savaşıyor. Uykudan önce yenirse rahatlatır ve kolay uyumayı sağlar.
 
Sabah aç karna yendiğinde kanı temizler ve toksinleri atmayı sağlar. Öğle yemeğinden önce yendiğinde ya da kabuğuyla pişirildiğinde bağırsakları çalıştırır, yumuşatır, kabızlığı önler. Nefesi rahatlatır. Yapılan bazı araştırmalar, elma yiyenlerin daha kolay nefes aldığını göstermektedir. 
 
Elma kürü, gut, böbrek, mesane hastalıkları ve hemoroit tedavisinde de işe yarar. Isırarak yenirse, dişleri temizler ve diş etlerini güçlendirir. Cilde parlaklık ve güzellik verir. 
MAYDANOZ
Maydanoz, A, C, E ve K vitaminleri ile demir, potasyum, magnezyum, kalsiyum, kükürt ve fosfor mineralleri açısından zengin bir besindir. Bu özellikleri ile sadece salatalarda kullanılan bir bitki olarak değil... 
Daha sağlıklı olmak ve çeşitli hastalıklardan korunmak için tüketilen bitkiler arasında yer almaktadır. İşte maydanozun faydaları… 

ÇİLEK
Özellikle cilt için çok faydalı ve böbrek iltihabına karşı çok etkilidir. 

BÖĞÜRTLEN
Cilt gençleştirici özelliği var. Böğürtlen hafıza kaybından, mesane taşlarına kadar pek çok hastalığa iyi geliyor. Yaprakları kaynatılırsa, yaraları iyileştirmede eşsiz bir ilaç.Böğürtlen idrar söktürür. Ayaklardaki şişlikleri indirir. 

KURU FASULYE
Türk mutfağının vazgeçilmez yemeğidir. Faydaları ile de vazgeçilmez olduğu ortaya çıktı. Kalp damar hastalıklarının düşmanı. Kolestrol ve şekere iyi geliyor. Dahası ete eşdeğer. 

CEVİZ
İçerdiği fosfor ve kalsiyum nedeniyle zihni yorgunluğu giderir, kemik ve dişleri güçlendirir. Potasyum açısından oldukça zengindir. Potasyum, sinirlerin uyarımı ve kas dokusunun çalışması için gereklidir. 

FINDIK
Her gün sadece 25-30 gr fındık yemek, günlük E vitamini ihtiyacının yüzde 100'ünü karşılar. 
PEYNİR
Kahvaltı masalarının vazgeçilmezi olan peynir, sofralardan asla eksik edilmemeli.*Protein ve kalsiyum açısından zengindir. İyi bir B12 vitamini ve fosfor kaynağıdır. 

DUT
Demir açısından çok zengin, ödem çözücü, idrar söktürücü, bağırsak kurtlarını düşürücü etkisi var. Sadece dut meyvesinin değil yapraklarının da bu özelliği bulunuyor. Yaprakların bir diğer önemli özelliği ise kanamayı durdurması. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x