GÜNDE KAÇ SAAT UYUMALIYIZ?

GÜNDE KAÇ SAAT UYUMALIYIZ?

GÜNDE KAÇ SAAT UYUMALIYIZ?

17 Mart 2017 - 18:50

İnsanlar, biyolojik saat dediğimiz aydınlık ve karanlıktan oluşan 24 saatlik periyotlara adapte olmuşlardır. İnsanların yüzde 90’ı hepimizin ideal olarak bildiği 7.5-8 saat kadar uyumaktadır. 
Yüzde 5’lik bir grup 6 saatin altında uyurken, geri kalan yüzde 5 uyumak için 12 saat ve üzerinde bir süreye ihtiyaç duymaktadır. İdeal uyku miktarımızı, basitçe sabah kendimizi dinlenmiş hissetmemizden ve gün içindeki performansımızdan anlayabiliriz. 
Eğer ne kadar uyursanız uyuyun ertesi gün kendinizi dinlenmiş hissetmiyorsanız, uyku bozukluklarını da içeren tibbi bir kontrole ihtiyaç duyabilirsiniz. 
DOĞRU YATAK SEÇİMİ ÖNEMLİ 
Omurga sağlığı için doğru yatak doğal eğriliklerin korunmasını sağlayan, eğriliklerde artma veya azalmaya yol açmayacak yataklardır. 
Doğru yatağın seçilmesiyle omurgalar, bağlar, diskler ve sinirler üzerine aşırı yük binmeyecek ve sonuçta bu oluşumlardan kaynaklanan ağrılar ortaya çıkmayacaktır. 
Doğru yatak seçimi konusunda kesin bir kural yoktur. yatağın olması gereken ölçülerden sertliğine, kumaş türünden tipine kadar çok fazla çeşit piyasada mevcuttur. 
Her ortopedik yatağın herkese uygun olduğu da söylenemez. İlk alındığında iyi gelen bir yatağın ne kadar süre koruyacağı ve ne kadar süre sonra değiştirilmesi gerektiği de size bağlıdır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x