Aziz Yıldırım’dan Müjde

Aziz Yıldırım'dan Müjde

Aziz Yıldırım'dan Müjde

25 Ocak 2017 - 09:07

Fenerbahçe’de transfer için hummalı bir çalışma var... Henüz sonuca ulaşılamasa da kısa bir süre içinde öncelikle 10 numara pozisyonunun çözüme kavuşması bekleniyor. Aday isim çok fazla olsa da transferi sonlandırmak kolay değil. Öncelikle UEFA kriterleri eli kolu bağlıyor. Ciddi bonservis ücreti ödeyip oyuncu almak imkansız.
Karşınıza UEFA çıkıyor. UEFA’nın katı tutumunu biraz yumuşatacağını varsaysanız bile önemli isimler 8-10 milyon Euro’dan kapıyı açıyor.  Ayrıca ülkenin içinde bulunduğu şartlar nedeniyle futbolcuyu ikna etmek de her senekinden daha zor.
Oyuncuyu kiralık almak istediğinizde de kulübü opsiyon hakkını kullanacağınıza dair garanti isteği ile karşınıza çıkıyor.  Haliyle bu durum da süreci uzatıyor ve zorlaştırıyor. Çünkü opsiyon garantisi vermek ciddi bir risk anlamına da gelebilir.  
Geleceğe yatırım planlamasıyla genç oyuncu transferine yöneldiğinizde ise futbolcunun uyum süreci düşünüldüğünde ligin ikinci yarısında takıma ne oranda katkı verebileceği sorusu kafaları kurcalıyor.  
Kısacası transfer süreci zorluklarla, aşılması güç engellerle dolu. Ekici transferi yılan hikayesine dönse de Fenerbahçe cephesinde umutlar tamamen de tükenmiş değil. Aziz Yıldırım’a transferleri sordum.  Tüm bunlar gözönüne alındığında da özellikle 10 numara pozisyonu için Fenerbahçe adına en mantıklı seçenekler Mehmet Ekici ve Sosa olarak duruyor.  Öncelikle Ekici’nin tavrını övdü. “Dik durdu, sözünün arkasında durdu” dedi. Transferi için ise “Biz 2 milyon Euro teklif ettik, bekliyoruz” ifadesini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x