"IVANKA TRUMP’IN FABRİKASINDA ÇOCUK İŞÇİ" İDDİASI

"IVANKA TRUMP'IN FABRİKASINDA ÇOCUK İŞÇİ" İDDİASI

"IVANKA TRUMP'IN FABRİKASINDA ÇOCUK İŞÇİ" İDDİASI

29 Haziran 2017 - 21:50

ABD Başkanı Donald Trump'ın kızı ve danışmanı Ivanka'nın kendi adıyla ürettiği moda markasına yapılan eleştiri ve suçlamaların ardı arkası kesilmiyor.

Kendi adını verdiği moda markasıyla satış rekorları kıran ve 'modanın first lady'si olarak anılan Ivanka Trump'a taklit davasından sonra bir suçlama daha geldi.

Amerikan Associated Press ajansı, ABD Başkanı Donald Trump’ın kızı Ivanka’nın kendi adını taşıyan ayakkabı firmasının izini sürdü. Çin’deki fabrikaya ulaşan ajans, bu ayakkabıların çok uzun ve düşük maaşta çalıştırılan işçiler tarafından insan haklarına uymayan koşullarda üretildiğini saptadı.

Ganzhou Huajian Group’a ait fabrikada çalışan üç işçi, üretim kotasını yakalamak için günde en az 15 saat çalıştırıldıklarını öne sürdü.

Fabrikada, yöneticilerin topuklu ayakkabılarla işçilerin başına kanatacak şekilde vurdukları iddia edildi. Lüks ayakkabı firması Aquazzurra, Ivanka Trump'ın şirketi için ayakkabı üreten Marc Fisher Holding'in, "Wild Thing" isimli modelini neredeyse birebir kopyaladığını iddia etmişti. Mahkeme, Beyaz Saray'daki görevleri nedeniyle zamanı olmadığı söylemesine rağmen Ivanka Trump'ın ifade vermesine karar vermişti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x