Öksürük Kesici, Öksürüğe İyi Gelen Bitkiler, Çaylar

Öksürük Kesici, Öksürüğe İyi Gelen Bitkiler, Çaylar

Öksürük Kesici, Öksürüğe İyi Gelen Bitkiler, Çaylar

22 Nisan 2017 - 12:43

Doğal ortamda yetişen veya üretilen öksürük kesici ve öksürüğe iyi gelen bitkiler ve bitki çayları hakkında detaylı bilgiler vermek istedik. Bildiğiniz gibi kış aylarında artan bu hastalık can sıkıcı durumlara sebep olmaktadır. Eğer aranızda bu durumdan müzdarip olanlar varsa şimdiden geçmiş olsun, Allah (c.c) şifalar versin. Gerçekten şifalı bitkiler hazinemizde veya ansiklopedilerimizde bu konular hakkında çok fazla bilgi vardır. İnsanların çok çabuk kapıldığı bir hastalıktır öksürük. Değerli site kullanıcılarımız çeşitli kaynaklardan esinlenerek size öksürük kesici bitkiler ve öksürüğe iyi gelen çaylar hakkında bilgiler aktaracağız. Şiddetli öksürük ve öksürük hakkında bilmeniz gereken en önemli şeylerden biri şiddetli öksürük nasıl geçerden ziyade öksürüğün hangi hastalığın belirtisi olduğunun bilinmesidir. Bu yüzden yazının sonunda yazılan notu dikkatlice okumanızı tavsiye ederiz.

Öksürük kesici bitkiler, Öksürüğe iyi gelen besinler ve bitkiler, Öksürüğe ne iyi gelir sorularınıza kaynaklardan araştıralarak şu şekilde anlatım yapacağız.

– Bal ve Arı ürünlerinin öksürüğe faydası, şifası, Bal Öksürüğü Keser mi ?
Gerekli olan kür veya çayımız için malzemeler,
Limon 1 Adet
Gliserin 2 yemek kaşığı
Süzme Bal 200 g.

Limonu kabuğuyla birlikte kısık ateşte 10 dakika kadar kaynatılıp su bardağına sıkılır, sonra iki yemek kaşığı gliserin eklenir. Bardağın geri kalan boş kısmına ise bal koyulur.
Uygulanması : Her içilmesinde sadece 1 çay kaşığı içilir. İçilmeden önce iyice karıştırılması gerekmektedir. Öksürüğün sertliğine göre de bir çok kez gün içinde kullanılır.

– Zeytin ve Zeytin yağının Öksürüğe faydası, şifası, Zeytinyağı Öksürüğe iyi gelir mi ? Öksürüğü Kesermi ?

Zeytinyağı ile hazırlanan kür İÇİN malzemeler,
Yumurta sarısı 1 adet
Zeytinyağı 1 kahve fincanı
Toz Şeker 1 yemek kaşığı

Bu malzemeleri şeker eriyinceye kadar karıştırdıkdan sonra günde öksürüğün şiddetine göre birden fazla kere sadece 1 kahve kaşığı kadar içilir.

– Adaçayının Öksürüğe Faydası, Adaçayı Öksürüğü Kesermi ? Adaçayı Öksürüğe İyi Gelir mi ?

Adaçayı ile hazırlanan şifalı çay için malzemeler,

Venüs Saçı (yaprak) 15g
Papatya (çiçeği) 35g
Adaçayı (yaprak) 50g
Bal (çiçek) 50g
Bu malzemeleri karıştırıp yarım litre kadar sıcak su ilave edilir. 25- 27 dakika demlendikten sonra süzülüp soğutulur sonra da üzerine 50g çiçek balı dökülür. Günde 5 ila 7 çay kaşığı içilebilir.

– Altıntop otu öksürüğe faydaları, Altıntop otu Öksürüğü Kesermi, Öksürüğe iyi gelen bitkiler Altıntop?
Altıntop ile hazırlanan çay için malzemeler
Altıntıo (çekirdek özü) 10ml

100ml ılık suya çekirdeközü damlatılır. geceleri yatmadan önce ve sabah ise yudum yudum içilir.

– Anason öksürüğe iyi gelirmi, Anasonun faydaları, Anason Öksürüğü Keser mi?
Balgam söktürücü için hazırlanan çay malzemeleri,
Öksürük otu (yaprak) 10g
Menekşe (kök) 20g
Anason (tohum) 20g

1 çay kaşığı tepeleme olacak şekilde karışım elde edilir . 150 ml su kaynar su karıştırılıp demlenip süzülür, günde 2 veya 3 fincan içilir.

– Andız Otu öksürüğe iyi gelirmi, Andız otunun faydaları, Andız otu öksürüğü kesermi?
Andız otu karışımı için gerekli malzemeler,
Andız otu kökü 50g
3g köke 200ml sıcak su eklenir, 15 – 20 dakia demlendikden sonra bir kaba süzülür. Yemek öğünleri arasında 2 veya 3 çay kaşığı içilir.

Not: Öksürük nedenleri farklılıklar gösterebilir. Siz kendiniz hastalığınıza tanı koyamayacağınız için bu tür karışımları doktorunuza danışmadan kullanmanızı sitemiz ve yazarlarımız önermemektedir. Bu tür karışımlar içinde zararsız olan bitkisel çaylar veya bitkisel kürler olduğu kadar zararlı olabilecek hastalığı tetikleyebilecek olanlarda olabilir. Lütfen tavsiyelerimizi doktor kontrolünde önerilirse kullanınız. Öksürük nedenleri ile ilgili yazımıza buradan ulaşabilirsiniz. Bu konu haber olarak araştırılan kitaplar arasından seçilerek derlenmiştir. Bu yazının ve diğer öksürüğe iyi gelen bitkilerin haberleri Samsun Haber tarafından haber olarak yayımlanacaktır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x