MUSLUKTAN SU YERİNE BAKIN NE AKMAYA BAŞLADI

MUSLUKTAN SU YERİNE BAKIN NE AKMAYA BAŞLADI

MUSLUKTAN SU YERİNE BAKIN NE AKMAYA BAŞLADI

06 Mayıs 2017 - 14:58

Kerkük'te bir mahallede sabah sularını açanlar şoke oldu. Mahallede tam 50 evde musluklardan su yerine petrol aktı.

Kerkük’ün Rahimawa Mahallesi’nin Sonegeli sokağında bulunan evlerin musluklarından petrol akması, şaşkınlık yarattı.

Rudaw'ın haberine göre Sonegeli sokağında, petrol kokusundan geçilmiyor. Sebebi ise burada bulunan 50 evin musluklarından su yerine petrol akması.

Konuyla ilgili incelemelerin sonucunda musluklardan beyaz petrol aktığı tespit edildi. Bunun da petrol ve su borularının birbirine karışması nedeniyle yaşandığı saptandı.

Rûdaw’a konuşan Mühendis Helo Muhammed, “Bu sokakta bulunan bütün evlerde durum aynı değil. Sadece 50 evin musluğundan petrol akıyor. Su şebekesinin petrol deposundan gelen boruyla birbirine karışmış olması muhtemel” dedi.

Sokak sakinleri ise şaşkın. Bazıları, suyun temiz olmadığını ve kullanamadıklarını söylüyor. Sudaki kirliliğin, hayvanların yaşamını da olumsuz etkilediği belirtiliyor.

Kerkük Su Müdürlüğü Yardımcısı Cihan İbrahim, “Burası, bütün Kerkük’e suyun verildiği başlıca merkezlerden biri. Buradaki su temiz ve berrak” diye konuştu.Kerkük’ün en büyük su deposunda yapılan incelemede, kentin suyunun temiz olduğu sonucu çıktı.

Kerkük Su Müdürlüğü Yardımcısı Cihan İbrahim, “Burası, bütün Kerkük’e suyun verildiği başlıca merkezlerden biri. Buradaki su temiz ve berrak” diye konuştu.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x