ARTIK ’AĞZIMA GELENİ SÖYLEDİM’ DEMEYİN

ARTIK 'AĞZIMA GELENİ SÖYLEDİM' DEMEYİN

03 Ekim 2016 - 17:11 - Güncelleme: 03 Ekim 2016 - 17:15

Yargıtay, günlük yaşamda sıklıkla kullanılan bir ifade için önemli bir karar verdi. Adana'da iki kişi arasında görülen davada Yargıtay, 'ağzıma geleni söyledim' ifadesini tehdit oluşturuyor diyerek, verilen beraat kararını bozdu.

Yargıtay, Adana'da iki kişi arasında geçen ağzıma geleni söyledim ifadesini tehdit olarak gördü, verilen beraat kararını bozdu.

YARALAMADAN BERAAT ALDI AMA…

Kozan'da Y.Ş. ile E.Ö. arasında tartışma yaşandı. İkili arasındaki tartışma kavgaya dönüştü ve Y.Ş. hakkında basit yaralama suçundan dava açıldı. Dava, 2 yıl önce Kozan Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlandı. Mahkeme Eylül 2014'te kararını verdi. Mahkeme, Y.Ş. hakkında, yaralama suçu ve tehdit suçundan beraat kararı verdi. Savcı kararı itiraz etti, temyiz incelemesi yapıldı.

O SÖZ 'TEHDİT' OLARAK YORUMLANDI

Yargıtay 4. Ceza Dairesi, yaralama suçundan verilen beraat kararını onadı. Ancak, Y.Ş.'nin, E.Ö.'ye yönelik kullandığı "ağzıma geleni söyledim" sözünün tehdit oluşturduğunu verilen beraat kararını bozdu. Kararda, "Sanığın, 'ağzıma geleni söyledim' biçimindeki tevilli ikrarı ile mağdurun soruşturma ve kovuşturma aşamalarındaki tutarlı beyanları karşısında, sanığın üzerine atılı tehdit suçunu işlediği sabit olduğu halde yerinde olmayan gerekçeyle beraatine karar verilmesi..." denilerek hükmün bozulmasına karar verildi.

Yargıtay'ın onama-bozma kararı sonrası dosya yeniden mahkemeye gönderildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x