DARBECİ GENERALİ POLİS ZOR KURTARDI

DARBECİ GENERALİ POLİS ZOR KURTARDI

DARBECİ GENERALİ POLİS ZOR KURTARDI

10 Temmuz 2017 - 11:10

15 Temmuz darbe girişimi gecesi Siirt'te 'Vali'yi, Emniyet Müdürünü, Başsavcı'yı alın!' talimatı veren 'Sıkıyönetim Komutanı' Tuğgeneral Ahmet Şimşek'in o geceki görüntüleri de dava dosyasına girdi.
Darbe girişiminden haberdar olmasına rağmen bilmezlikten gelerek Vali Ahmet Tutulmaz'ı oyalayan ve Jandarma Alay Komutanı'na gözaltı talimatları veren Şimşek'i daha sonra öfkeli kalabalığın elinden gözaltına aldırmak istediği polisler kurtardı.
Gözaltı talimatı vermiş

Siirt Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Cansever'in hazırladığı ddianameye göre Şimşek, darbe girişiminin ardından kendisini arayan Vali'ye 'Bu devirde böyle birşey olmaz' diyen Tuğgeneral Şimşek, daha sonra konuyu görüşmek üzere Vali'yi tugaya davet etti. Ancak bu tuzağa düşmeyen Vali, Şimşek'i valiliğe gelmeye ikna etti. İl Jandarma Komutanı'na Vali, İl Emniyet Müdürü ve Cumhuriyet Başsavcısının gözaltına alması talimatını da veren Şimşek, halkın ve polisin direnişi baskın çıkınca darbecilerin kendisine gönderdiği 'sıkıyönetim talimatlarını' uygulayamadı. Daha sonra valilikten çıkarılan Şimşek'i öfkeli vatandaşların elinden polis kurtardı.
'Bu devirde mümkün değil'

Daha sonra tutuklanan ve Siirt Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Cansever'in hazırladığı iddianamenin bir numaralı sanığı olan Şimşek ifadesinde o süreci şöyle anlattı: 'İlk önce vali bey beni aradı. Ben sosyal medyaya bakıyorum dedi. Darbe yönünde bazı şeyler var dedi. Haberiniz var mı diye sordu ben de haberim olmadığını söyledim. O da sizin haberiniz yoksa böyle bir şey yoktur dedi. Ben de zaten bu devirde böyle bir şey olmaz dedim ve telefonu kapattım. Sonra vali bey ikinci defa beni aradı. Bu sefer tv de gördüğünü söyledi, ben de evet ben de tv de görüm ben de sizin gibi yeni gördüm televizyonu izliyorum dedim. Bunun üzerine bir araya gelip değerlendirelim dedi. Ben de buyrun tugaya gelin dedim. Kendisi de tugaya gelmesinin çok uygun olmayacağını, yanlış anlaşılabileceğini söyledi.'

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x