300 AŞÇI DESTEK İÇİN TÜRKİYE’YE GELİYOR...

300 AŞÇI DESTEK İÇİN TÜRKİYE'YE GELİYOR...

300 AŞÇI DESTEK İÇİN TÜRKİYE'YE GELİYOR...

05 Ocak 2017 - 20:50

Dünyanın dört bir yanından aşçılar, Kuşadası’nda bir araya gelme kararı aldı. 300 aşçı, Anadolu mutfağının en güzel lezzetini ortaya koymak için kıyasıya yarışacak.


TÜRKİYE’de turizmin ilk başladığı yer Kuşadası, Rusya kriziyle başlayan ve terör saldırılarıyla etkilenen sektörde yine umut olacak. Efes Kongre Merkezi’nde 22-25 Şubat arasında düzenlenecek Ege Bölgesi Ağırlama Konaklama Teknolojileri ve Ev Dışı Tüketim Fuarı (Aegean Hosttech), sektörün nabzını tutacak.


Fuar kapsamında düzenlenecek Ege Aşçılar Zirvesi’nde dünyanın dört bir yanından aşçılar bir araya gelecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçen yıl gündeme getirdiği Geleneksel Türk Mutfağı Yarışması önerisine sahip çıkan Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) bu yıl yarışmanın ana konseptini Anadolu mutfağı olarak belirledi.


Türkiye’nin terör lanetiyle boğuştuğunu belirten TAFED Başkan Vekili Rahmi Yılmaz, “Terör örgütleri şunu çok iyi bilmeli. Bu vatan bizim ve biz hiç bir yere gitmiyoruz. Bu sene turizm sezonu başlamadan bir ilki başaracağız. Anadolu mutfaklarını işleyeceğiz. Çünkü Türkiye’nin içinde bulunduğu coğrafyada birbirine kenetlenme zamanı.

Mutfağı ile kültürü ile bayrağı ve her şeyi ile tam birliktelik zamanı. Bu yüzden hem federasyon hem derneğimiz hem de milli takımlarımız olarak fuardaki yarışmada Anadolu mutfaklarını işleme kararı aldık. Anadolu’muzu tekrar şahlandıracağız” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x