400 BİN İŞÇİ ARANIYOR !

400 BİN İŞÇİ ARANIYOR !

11 Kasım 2016 - 09:55

İşsizlik oranı Ekim 2016 itibariyle yüzde 10.7. Yani 3 milyon 127 bin işsiz var. Her yıl 800 bin kişiye iş sağlanıyor ama bu yetmiyor. Çünkü yeni işsiz sayısına daha fazlası eklenmeye devam ediyor. Yani her yıl en az 1.5 milyon işsize iş imkanı yaratılması gerekiyor. Ekonominin iyi gidipgirmediğinin en önemli göstergelerinden biri olan işsizliğe çare konusunda özel sektör de gayret gösteriyor. 2017 daha iyi olacak İş dünyası 2017’nin, sıkıntılı geçen 2016’dan daha iyi olacağını umuyor. Gelecek yıl yüzde 10 büyümeyi öngören sektörler, yeni işe alımların artacağını hesaplıyor. 2017’de üç sektör 330 bin kişiye iş sağlayacak. Ekonominin yüklenici sektörlerinden inşaat 250-300 bin kişiyi işe almaya hazırlanırken, iç giyimde 50 bin kişi, gıda perakendesinde ise 30-50 bin kişiye iş imkanı yaratılabilecek.
 

ÜCRETSİZ KURSLA İSTİHDAM


Gıda Perakendecileri Derneği (GPD), İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (İSMEK) ile birlikte bir Perakende Okulu açtı. Satış danışmanı, kasiyer, kasap, manav, şarküteri uzmanı gibi mesleklerde eğitimi ücretsiz alan kursiyer, sektörde istihdam ediliyor. Ayrıca Avrupa Birliği (AB) fonu ile geliştirilen ücretsiz ‘online perakende eğitimi’ sonucunda da iş garantisi sağlanıyor.
 

İŞ GARANTİLİ ÇAĞRI


Enerji sektöründe çağrı merkezleri de istihdam yaratıyor. Toplam 21 çağrı merkezinde, 3 binin üzerinde kişi çalıştırılacak. Sektörde nitelikli eleman yetiştirmek amacıyla Boğaziçi Elektrik Dağıtım AŞ (BEDAŞ), Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce kurulan BEDAŞ Akademi, ilk mezunlarını verdi. Onlarca elektrik teknikeri ve teknisyeni işe yerleştirildi.
 

İŞKUR'U TAKİP EDİN


Genellikle firmaların eleman aramak için başvurduğu önemli adreslerden birisi de Türkiye İş Kurumu (İŞKUR). Kurumun www.iskur.gov.tr internet adresinden üye olarak hangi sektörlerden hangi firmaların işçi aradığını takip edebilirsiniz. Ayrıca İŞKUR’un ücretsiz meslek edindiren kurslar konusunda işbirliği halinde olduğu belediye, şirket ya da derneklerin bilgisine de ulaşabilirsiniz.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x