İZMİR’DE 23 NİSAN COŞKUYLA KUTLANDI

İZMİR’DE 23 NİSAN COŞKUYLA KUTLANDI

İZMİR’DE 23 NİSAN COŞKUYLA KUTLANDI

24 Nisan 2017 - 09:27 - Güncelleme: 24 Nisan 2017 - 09:39

İZMİR'İN DÖRT BİR YANINDAN 23 NİSAN MANZARALARI

23 Nisan’da Engeli Dostları Menemen’de Buluştu…


Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm çocuklara armağanı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 97. yıldönümünde örnek bir sosyal sorumluluk projesine ev sahipliği yapan Menemen Belediyesi’nin düzenlediği Engelsiz Çocuk Festivali’ne ilgi yoğun oldu.


Türkiye’de bir ilk olarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda ‘Engelsiz Çocuk Festivali’ne ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadığını açıklayan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, “Engelli bireylerin engellenmediklerinde neler başarabileceğini bugün bir kez daha hep birlikte gördük. İzmir’in dört bir yanından engelli dostlarına ev sahipliği yapan Gölpark Menemen’de gün boyu çocukların kahkahaları yankılandı. Engelli engelsiz tüm çocuklarımıza unutamayacakları bir gün yaşatabilmek için çıktığımız bu yolculukta bizlere destek olan tüm engelli dostlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Hep birlikte toplumda engellilere yönelik farkındalık oluşturulmasına katkıda bulunduğumuza inanıyorum” diye konuştu.
Bu yıl birincisini düzenledikleri ve gelenekselleştirmeyi hedefledikleri “Menemen Belediyesi Engelsiz Çocuk Festivali” kapsamında geçtiğimiz hafta içerisinde 100 fidanlık “Engelsiz Çocuklar Hatıra Ormanı” oluşturduklarını da hatırlatan Başkan Şahin; “Engelsiz Çocuk Festivalimizi geleneksel olarak düzenleyerek, Yahşelli Mahallesi’ndeki ormanlık alan yakınlarında oluşturduğumuz hatıra ormanımızı geliştirmek istiyoruz” dedi.


23 Nisan Urla’da Coşkuyla Kutlandı
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Urla’da coşkuyla kutlandı. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 97. Kuruluş yıl dönümü olan günde kutlama töreni Urla Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtına çelenk sunumu, saygı duruşu ve istiklal marşıyla başladı.
Törene İzmir Vali Yardımcısı Nihat Kaynar, Garnizon Komutanı Albay Erol Çevik, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, İlçe Emniyet Müdürü Oğuzhan Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü İzzet Gündüz, Belediye Meclis Üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, oda başkanları, çocuklar ve veliler katıldı.
Kutlama programı İlçe Milli Eğitim Müdürü İzzet Gündüz’ün günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla devam etti. Gündüz konuşmasında “ 23 Nisan, kahraman bir ulusun şaha kalktığı, haklarını kazanarak egemen olduğu ve bunu bütün dünyaya ilan ettiği gündür. Bayramlar bir milletin en huzurlu günleridir. Bugünde bizler için milletçe hep beraber sevindiğimiz en mutlu günlerimizden bir tanesidir. Memleketimizin bir fiil işgal edildiği topraklarımızın işgalciler tarafından paylaşıldığı, Türk milletinin esaret altına alınmak istendiği zamanda Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının topyekun verdiği bağımsızlık mücadelesi 23 Nisan 1920’de ayrı bir anlam kazanmıştır“sözlerine yer verdi.
Program, Urla Belediyesi Çocuk Bakım Evi, Albay Çolak İbrahim Bey İlkokulu, Sezai Gönül Akdağ Anaokulu, Atatürk İlkokulu, Şehit Kemal İlkokulu, Zeytinalanı Gülter Osman Ponner İlkokulu ve 80. Yıl Gazi Ortaokulu öğrencilerinin halk oyunları, flomenko dans gösterileri, modern dans gösterileri, davul ritim gösterisi, şiir okumaları ve koro gösterileriyle renklendi.
Gösterilerin ardından şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali Yardımcısı Nihat Kaynar, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Garnizon Komutanı Albay Erol Çevik, İlçe Milli Eğitim Müdürü İzzet Gündüz ve Emniyet Müdürü Oğuzhan Şahin tarafından verildi.


Narlıdere'de 23 Nisan Şenlik Havasında
Narlıdere’nin 23 Nisan doyasıya kutlandı Narlıdere’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı. Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, temsili 23 Nisan Başkanı İhsan Çelikten Orta Okulu 5. sınıf öğrencisi Defne Kaleli ile birlikte Başkanlık makamında gerçekleştirilen etkinliğin ardından Demokrasi Meydanında düzenlenen resmi törenlere ve hemen sonrasında Narlıdere Belediyesinin düzenlediği ’23 Nisan Çocuk Şenliği’ etkinliklerine katıldı.


Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Çelenk sunumunun ardından Narlıdere’nin çocuklarının 23 Nisanı doyasıya yaşaması için Narlıdere Demokrasi meydanında düzenlenen Çocuk şenliğine katıldı. Narlıdere Belediyesinin düzenlediği Çocuk şenliği tüm çocukların buluşma noktası haline geldi. Narlıdere demokrasi meydanını dolduran çocuklar ve veliler güneşli güzel ve eğlence dolu bir gün geçirdiler. Kostümlü kahramanlar, tahta bacak showları, ücretsiz ikramlar ve daha birçok sürpriz alana gelen miniklerin beğenisine sunuldu. Narlıdere demokrasi meydanında düzenlenen çocuk şenliğine katılan çocukları şişme 23 Nisanı doya doya yaşadılar.

Karabağlar'da 23 Nisan
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 97.yıldönümü Karabağlar’da da coşkuyla kutlandı.
Bayram kutlama töreni Övgü Terzibaşıoğlu Anadolu Lisesi bahçesinde gerçekleştirildi. Törene Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç, Karabağlar Garnizon Komutanı Albay Bilal Özdemir, bürokratlar, meclis üyeleri, muhtarlar, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Vatandaşlardan büyük ilgi gördü
Protokolde oturan konuklara öğrenciler tarafından çiçek verilmesiyle başlayan törenler, şiir okuma, halk oyunları gösterisi ve danslar ile devam etti. İlçe genelinde yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerin verildiği törenlere eşi Fügen Selvitopu ile birlikte katılan Başkan Muhittin Selvitopu vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Başkan Selvitopu, özellikle çocukların fotoğraf isteklerini kırmadı ve onlarla bol bol fotoğraf çektirdi.

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x