BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİZİN ÇÖKTÜĞÜNE DAİR 6 İŞARET

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİZİN ÇÖKTÜĞÜNE DAİR 6 İŞARET

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİZİN ÇÖKTÜĞÜNE DAİR 6 İŞARET

07 Mayıs 2017 - 19:50

Bağışıklık sistemimiz vücudumuzun işletim sistemidir. Tüm organlarımızın tam randımanlı ve sağlıklı çalışabilmesi için güçlü olması şarttır. Bu nedenle koruma kalkanımız olan bağışıklık sistemimizi güçlü tutmalı ve gücümüzün düştüğünü anladığımız anlarda hemen müdahale etmeliyiz. Peki, bağışıklığımızın düştüğünü nasıl anlarız?

Yorgunluk

Gün içinde sıkı bir koşturma temposundan sonra kendinizi yorgun hissetmeniz normaldir, bunda bir sorun yok. Ancak çok normal aktivitelerde bile önünü alamadığınız bir şekilde yorgun hissediyorsanız bu bağışıklık sisteminizin zayıfladığının bir göstergesi olabilir. Kuvvetlendirmek için hemen kendinize bakmalı ve enerjinizi arttırmalısınız.

İltihaplanma

Vücutta yaşanan sık iltihaplanmalar vücudun kendini koruyamadığının işaretidir. Zira bağışıklık sisteminiz mikroplarla ve virüslerle iyi savaşamıyor demektir. Eğer kronik iltihap sorunları yaşıyorsanız bağışıklık sisteminizi güçlendirecek önlemleri bir an önce almalısınız.

Sık sık grip olmak

Grip insanoğlunun en sık karşılaştığı en basit viral hastalıklardan biridir. Çok eski zamanlardan beri vücudumuzun tanıdığı bu virüsle mücadele etmeyi bu nedenle çok iyi biliriz. Ancak vücudunuz grip virüsüyle mücadelede başarılı olamıyor ve gribiniz sık sık tekrarlıyorsa bu durum bağışıklığınızın düştüğüne işaret olabilir. Bu durumu ciddiye alın ve bağışıklığınızı kuvvetlendirin.

Alerji olmak

Alerjik reaksiyonlar da tıpkı grip gibi vücudun kolayca üstesinden gelebileceği durumlardır. Ancak en ufak bir durumda bile vücudunuz alerjik reaksiyon veriyorsa ve bu durum kronikleşmeye doğru gidiyorsa anlayın ki bağışıklık sisteminiz sizi koruyacak kadar kuvvetli değil.

Uçuk çıkarmak

Düşük bağışıklığın en belirgin özelliklerinden biri de vücut mukozalarında oluşan iltihabi durumlardır. Bu nedenle hastalığa yenildiğimiz ilk anda dudağımızda bir uçuk fırlar ya da ağzımın içinde yaralar çıkar. Eğer durduk yere uçuk çıkarmaya başladıysanız bu durum düşmüş bağışıklık sisteminizden kaynaklanıyor olabilir.

Saç dökülmesi ve kuru cilt

Bağışıklık sistemi vücudun tüm sistemlerinden sorumludur. Saçlarınızın sağlığından cildinizin nemine hepsine o bakar. Ve bağışıklık sisteminizdeki bir zayıflama bu kontrolün kaybı anlamına geldiğinde cilt problemleriniz artar ve saç dökülmeniz artabilir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x