Emekçi Başkan, emekçi kadınları unutmadı

Emekçi Başkan, emekçi kadınları unutmadı

Emekçi Başkan, emekçi kadınları unutmadı

07 Mart 2017 - 14:18

Emekçi Başkan, emekçi kadınları unutmadı 
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle , belediyede çalışan kadın personelini unutmadı. Tüm birimleri tek tek dolaşan Selvitopu, kadınlara çuha çiçeği hediye ederek, “Kadınlar Günü”nü kutladı.
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ile birlikte başkan yardımcıları 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle tüm birimlerdeki kadın personelinin kadınlar gününü kutladı. Belediye hizmet binasındaki müdürlükleri dolaşan Başkan Selvitopu,  tüm personeli ile tek tek tokalaşırken, kadın personeline çuha çiçeği hediye etti. Birimleri dolaşırken vatandaşlarla da karşılaşan Selvitopu onlara da çiçek hediye ederken, hal ve hatırlarını da sormayı ihmal etmedi.
Kadınlar toplumsal yaşam içerisinde yerlerini almalı
Dünyada kadınların uzun yıllar toplumsal yaşam içerisinde ezildiklerini belirten Başkan Selvitopu,  “Günümüzde artık kadınların da toplum yaşam içerisinde özgür birey olarak yer almaları en doğal hakları. Görevimiz kadınların toplumsal yaşam içerisinde hak ettikleri yeri almalarını sağlamak. Onun için uğraş veriyoruz” diye konuştu.
Ulusal Kurtuluş Savaşı’mızın Önderi Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyet’in ilanından sonra kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı’nı sağlayan yasayı özellikle çıkardığını hatırlatan Başkan Selvitopu,  “Bu yasa, kadınlarımızın yaşam alanı içerisine kültürel ve sosyal alanlara girmesini sağlamıştır. Kadınlarımız, bugün toplumumuzda hak ettiği yerde değildir. Ama gün geçtikçe kadınlarımız da kendi haklarını öğrenerek toplumsal yaşam içerisinde yerlerini almaya çalışmaktadırlar. Biz de onları desteklemeye,  var gücümüzle yanlarında olmaya çalışıyoruz. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyor, annelerimizin ellerinden öpüyorum. Onlara mutlu bir yaşam diliyorum.” Dedi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x