TÜRKİYE YARIN ONA VEDA EDECEK !

TÜRKİYE YARIN ONA VEDA EDECEK !

TÜRKİYE YARIN ONA VEDA EDECEK !

01 Nisan 2017 - 14:33

İnek Şaban, Domdom Ali, Tulum Hayri, Damat Ferit... Şimdi de Güdük Necmi... ‘Hababam Sınıfı’nın efsane ‘öğrenci’ kadrosundan bir yıldız daha kaydı. Halit Akçatepe, dün evinde geçirdiği kalp krizinin ardından kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Akçatepe yarın son yolculuğuna uğurlanacak...

HALİT Akçatepe (79), dün evinde geçirdiği kalp krizinin ardından kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Doktoru Pınar Uğur, sanatçının fenalaşmasının ardından yaşanan süreci şöyle anlattı: “Dün sabah ani tansiyon düşüklüğü ve solunum sıkıntısı nedeniyle hastaneye getirildi. Ambulansta başlanan kalp masajına acil serviste 40-45 dakika kadar devam ettik. 14.40’ta vefat etti.” Kızı Ebru Bozatlı, cenaze töreninin kardeşi Itır’ın yurtdışından gelmesi beklendiği için hafta başında yapılacağını söyledi. Halit Akçatepe, 2014’ün aralık ayında beynindeki damar tıkanıklığı nedeniyle felç geçirmişti. Oyuncu uzun süredir tedavi altındaydı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan mesaj yayımlayarak, Başbakan Binali Yıldırım ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Twitter’dan Akçatepe için başsağlığı dileklerinde bulundular.
CENAZE TÖRENİ YARIN      

Yeşilçam'ın usta ismi Akçatepe için yarın Caddebostan Kültür Merkezi'nde saat 10.30'da tören yapılacak. Halit Akçatepe'nin cenazesi öğle namazını müteakip Şakirin Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı'nda defnedilecek.

PAŞA NURİ’NİN OĞLU 

Halit Akçatepe, 1 Ocak 1938’de Üsküdar’da doğdu. İlk kez 1943’te henüz 5 yaşındayken bir sinema filminde rol aldı. Saint Benoit Fransız Lisesi’nde okudu. 1972’de “Tatlı Dillim” filmiyle şöhreti yakaladı. Rol aldığı çok sayıda filmin ardından 1975’te “Hababam Sınıfı”ndaki Güdük Necmi rolüyle Yeşilçam tarihine adını yazdırdı. Babası Sıtkı Akçatepe ve annesi Leman Akçatepe de Türk sinemasında birçok yapımda rol almış oyunculardı. Osmanlı padişahı Nevşehirli Damat İbrahim Paşa’nın torunu olan Sıtkı Akçatepe, “Hababam Sınıfı” serisinde Paşa Nuri karakterini canlandırmıştı. Halit Akçatepe, iki kez evlendi. İlk evliliğini 1963’te Tülin Akçatepe’yle yaptı. Bu evliliğinden kızları Itır (1964) ve Ebru (1968) dünyaya geldi. Oyuncu, ikinci evliliğini ise 1999’da kendisinden 39 yaş küçük Rezzan Akçatepe’yle yaptı. Bu evliliğinden de 2001 yılında kızı Günsu doğdu. Halit Akçatepe ve Rezzan Akçatepe 2009’da boşandı. Sinema, tiyatro ve televizyonda yüzlerce yapımda rol alan Halit Akçatepe, yakın dönemde “Avrupa Yakası”, “Canım Annem”, “İki Aile” ve yeni “Hababam Sınıfı” filmleriyle seyirci karşısına çıkmıştı.

 YERİ DOLMAYACAK

Emel Sayın: Çok yakın arkadaşım, sırdaşımdı. 2 ay önce ziyaretine gitmiştim. Kızı Ebru’yla sürekli konuşuyorduk. Halit’e jübile yapmaya hazırlanıyorduk. Çok üzgünüm.

Türker İnanoğlu: Annesi de babası da zamanında çalıştığım oyunculardandı. Boyu küçük ama kalbi bir o kadar büyük ve temiz biriydi.

Türkan Şoray: Sinemamızın en vazgeçilmez, en sevilen karakterlerinden biriydi. Abimi yitirmiş gibiyim.

Hülya Koçyiğit: Halit Akçatepe dünyasını değiştirdi ama aramızdan ayrılmadı. Daha nice nesiller onu tanıyarak büyüyecek.

Filiz Akın: En son Ertem Eğilmez’in “Tatlı Dillim” filminde çalışmıştık. Bir büyük usta daha gitti.

Hale Soygazi: Çok sevdiğim bir arkadaşım ve çok değerli bir oyuncuydu. Yeri doldurulamaz bir sanatçı.

Şevket Altuğ: Duyunca çok kötü oldum. İyi dostumdu.

Ayşen Gruda: O kadar üzgünüm ki, anlatamam. Çok uzun yıllardır arkadaşız, aynı evde oturmuştuk. Bu ekol yavaş yavaş bitiyor.

Mehmet Ali Erbil: Sanatta benim yolumu çizen çok büyük bir üstattır.Onunla birlikte çalıştığım için çok gururlu hissediyorum. 

Cem Davran: Güle güle abi. Ustalara selam et bizim için.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x