İZMİR’İN CİĞERLERİNİ YAKAN YANGININ İZLERİ SİLİNİYOR

İZMİR'İN CİĞERLERİNİ YAKAN YANGININ İZLERİ SİLİNİYOR

01 Kasım 2016 - 09:07

Geçtiğimiz Ağustos ayında Buca Yıldız Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda ihmal ve dikkatsizlikten çıkan yangın tüm İzmir'i dumana ve üzüntüye boğmuş toplam 274 hektar orman alanı kül olmuştu. Yangının söndürülmesinin ardından başlanan enkaz temizleme çalışmaları tüm hızıyla devam ederken bir yandan da enkazdan temizlenen bölümlerde dozerler toprağı sürerek fidan dikimine hazır hale getiriyor.

Yangında yanan yaklaşık 400 bin adet ağacın enkazı sahada 4'er kişiden oluşan 26 ayrı ekip tarafından aralıksız şekilde çalışarak temizlendiğini belirten İzmir Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal . Ekim ayı sonu itibariye 274 hektar alanın 74 hektarında enkaz temizleme işleri tamamlandığını aralık ayı sonuna kadar sahanın tamamen fidan dikimine hazır hale geleceğini söyledi.

İzmir Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal 2017 Yılı ocak şubat aylarında yaklaşık 500 bin adet fidanı sahada toprakla buluşturacaklarını bu çalışmalar sırasında doğa ve orman sevdalısı İzmirlileri yanlarında görmekten mutluluk duyacaklarını söyledi.

2016 Yılı yangın sezonun da değerlendirmesini yapan İzmir Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal İzmir İlinde 235 adet orman yangını çıktığını bu yangınlarda 875 hektar orman alanının zarar gördüğünü ancak tıpkı Yıldız Mahallesi'nde olduğu gibi yanan tüm orman alanlarının yılı içersinde eskisinden daha çok fidan ve tohumla yeniden ağaçlandırılacağını sözlerine ekledi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x