İMAM HATİP LİSESİ’NDE 30 ÖĞRENCİ CİNSEL İSTİSMARA UĞRADI...

İMAM HATİP LİSESİ'NDE 30 ÖĞRENCİ CİNSEL İSTİSMARA UĞRADI İDDASI!

10 Kasım 2016 - 11:23

Yatılı eğitim veren Gerger İmam Hatip Lisesi'nde 30 öğrencinin cinsel istismara uğradığı, Gerger Sulh Ceza Mahkemesinin kararıyla cinsel istismar skandalına yayın yasağı getirildiği öğrenildi.

Adıyaman'da bulunan Gerger İmam Hatip Lisesi'nde öğrencilerine 1 yıldan fazla süredir cinsel istismarda bulunduğu öğrenilen okul çalışanı tutuklanarak cezaevine konuldu.Cinsel istismar skandalıyla ilgili olarak savcılık soruşturma başlatırken Milli Eğitim Bakanlığı da mülki müfettişi gönderip idari soruşturma başlattı.

Soruşturma kapsamında 3 öğretmen açığa alındı.

Skandalı CHP Gerger İlçe Başkanı Abdurrahman Acar sosyal medyada paylaştı. Paylaştığı gönderiyi silmesi için Acar'a baskı uygulandığı kaydedildi.

CİNSEL İSTİSMAR MECLİSE TAŞINDI

CHP İstanbul Milletvekili istismarı Meclis gündemine taşıyarak "Taciz haberini öğrenen ve Facebook'ta bu konuyu duyuran siyasetçilere, yazdıklarını silmeleri için baskı yapılıyor" dedi.

CHP'li Yarkadaş, Milli Eğitim Bakanının yanıtlaması istemiyle Meclise bir soru önergesi verdi.

TACİZ DUYULMASIN DİYE BASKI YAPILIYOR

Yarkadaş, 30 çocuğun iki yıl boyunca sistematik bir şekilde tacize uğradığını belirterek, "Bu yüzden, birkaç gün önce bir müstahdem tutuklandı, üç görevlinin de yeri değiştirildi. Polis ve savcı, bu olayın duyulmaması için, siyasetçilere ve yerel gazetecilere baskı yapıyor'' dedi. CHP'li Yarkadaş, baskının bununla sınırlı kalmadığını, mahkemenin, haberlere erişim yasağı getirdiğini de elindeki belgeyle gösterdi.

Yarkadaş, şöyle konuştu:

"Bugün bu kürsüde, ülke gündemini ​sarsması gereken bir konuya değinmek istiyorum. Bakın, elimde bir grafik var. Bu grafik içinde herhangi bir fotoğraf barındırmıyor, bir temsilî resim yaptık. Neden? Çünkü, Adıyaman'ın Gerger ilçesinde imam-hatip lisesinin 30 öğrencisi tam iki yıldır tacize uğruyor ve bu tacizin sonunda yapılan soruşturmayla birlikte 1 müstahdem tutuklanıyor, 3 görevlinin yeri de değiştiriliyor. Ben dün bu bilgiyi aldıktan sonra Adıyaman'da Gerger İlçe Başkanımızla konuştum ve Gerger İlçe Başkanımızın yoğun bir baskı altında olduğunu gördüm.''

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x