BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM’DAN FLAŞ İNCİRLİK ÜSSÜ ÇIKIŞI

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM'DAN FLAŞ İNCİRLİK ÜSSÜ ÇIKIŞI

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM'DAN FLAŞ İNCİRLİK ÜSSÜ ÇIKIŞI

06 Haziran 2017 - 13:45

Partisinin grup toplantısında Rakka operasyonu ile ilgili konuşan Başbakan Yıldırım, "Rakka ya da o bölgede herhangi bir noktada güvenliğimizi tehdit eden bir durumla karşılaşırsak gereken cevabı anında veririz. Türkiye'nin hassasiyetleri ve kırmızı çizgileri bellidir" dedi.

Grup toplantısı sonrası gazetecilerin Alman askerlerinin İncirlik'ten çekilmesiyle ilgili sorusuna da yanıtlayan Yıldırım,"Nasıl istiyorlarsa öyle yapsınlar" ifadesini kullandı.

Başbakan ve Ak Parti Grup Başkanı Binali Yıldırım, partisinin grup toplantısında konuştu."Terör saldırısına uğrayan her ülkenin yanındayız" Yıldırım'ın konuşmasından satır başları şöyle:Daha önce defalarca ifade ettik, terörün dini, milliyeti olmaz. Terörist, teröristtir. Hep birlikte teröre karşı ortak bir mücadele başarı için vazgeçilmezdir. Batılı ülkelerde giderek yaygınlaşan İslam düşmanlığı ve ırkçı yaklaşımlar teröre uygun zemin hazırlıyor. 

KATAR KRİZİ

Bugün dünya üzerinde Ortadoğu'yu en iyi bilen, en iyi analiz eden, bölgede ne olup bittiğini en iyi gözlemleyen ülke Türkiye'dir. Nitekim bölgedeki bütün ülkelerle, bütün unsurlarla sürekli iletişim kanallarını açık tutan, barışın imkanların ızorlayan ülke de Türkiye'dir. Bizim bölgeye sırtımızı dönüp olup biteni görmemek, yangını uzaktan seyretmemiz gibibir lüksümüz yoktur. Suriye, Irak, Yemen, Libya krizleri bitmeden yeni bir kriz ortaya çıktı. Körfez İşbirliği Konseyi'nin bazı ülkeleri Katar'la ilişkilerini kesme ve bazı yaptırım uygulama kararı aldı. Bu gelişmeyi Türkiye olarak üzüntüyle karşılıyoruz. Stratejik işbirliğimiz olan Körfez İşbirliği Konseyi ülkeleri diyalogla, sükunetle çözüm üretmelerini öneriyoruz.Sayın Cumhurbaşkanımız ve hükümetimiz diplomatik temasları başlatmış bulunuyor. Beklentimiz ve arzumuz aralarındaki bu meseleyi müzakere ve iletişim yolu ile tatlıya bağlamalarıdır. Bölgede yaşanan terör olayları bu birlik ve beraberlik ruhunu hergün daha da gerekli ve zorunlu hale getirmektedir. Diyaloğun geliştirilmesi için Türkiye olarak aktif tutumumuzu sürdürmeye devam edeceğiz. Devletler arası ilişkiler asılsız haberler yüzünden yara almamalıdır.
TERÖRLE MÜCADELE

Ülkemizde terörle mücadele kararlı bir şekilde devam etmektedir. Gerek yurt içi, gerek yurtdışında terör örgütlerine nefes aldırmıyoruz. Vatandaşlarımızın huzuru için öncelikle sınırlarımızı daha güvenli hale getiriyoruz. Tedbirler sayesinde sınırlarımız dışından ülkemize gelen terör unsurlarının sayısında azalma gözlenmektedir. Bölücü terör örgütüne ağır bir darbe indirdik. Güney sınırlarımızı emniyete alma  amacıyla başlattığımız sınır güvenliği çalışmaları büyük oranda tamamlanmış durumdadır.

RAKKA OPERASYONU ÇIKIŞI 

Rakka'da ABD'nin, oradaki terör unsurları ile başlattığı operasyon devam ediyor. Dostumuz ABD, terör grupları ile bir başka terör grubunu yok edeceğini düşünerek bir işbirliğine gitti. Türkiye olarak doğuracağı sonuçlardan zerre kadar zarar görmesine asla izin vermeyeceğiz. Terör ülkemizi, milletimizi, nerede tehdit ederse etsin anında gereken karşılık verilecek. Bu harekat devam ederken Rakka operasyonu sonrası ortaya çıkan durumu da yakından izliyoruz, gerekli tedbirleri alıyoruz. El Bab'da, Rai'de yürüttüğümüz operasyonun bölgenin istikrarı ve barış için ne kadar isabetli bir iş olduğu bugün görüldü. Rakka'da ya da o bölgede herhangi bir noktada güvenliğimizi tehdit eden bir durumla karşılaşırsak gereken cevabı anında veririz. Türkiye'nin hassasiyetleri ve kırmızı çizgileri bellidir.

IĞDIR'DAKİ YEREL SEÇİM SONUÇLARI

Iğdır'da yerel seçim gerçekleştir ve 11 meclis üyesinin 7'sini AK Parti kazandı. 1'i MHP, 3 tanesi de HDP. Daha önce dağılım, 1 AK Parti, 4 MHP, 6 HDP. 2011'de AK Parti'nin Iğdır'daki oyu yüzde 19, 2017'de yüzde 42. Bu sonuç bazılarına şaşırtıcı gelebilir ama şaşırmamıza gerek yok çünkü biz halk oylamasın öncesinde Iğdır'a gittik. Vatandaşlarımızın gözlerindeki parıltıyı gördük. Vatandaşlarımız devleti ile bayrağı ile ülkesi ile birliği beraberliği sergilediler. Teşekkür ediyoruz. 

"EKONOMİDEKİ İYİYE GİDİŞ DEVAM EDECEK"

2013 yıllarında yaşanan Gezi olayları, 17-25 Aralık darbe girişimine rağmen Türkiye o yıl büyümeyi başardı. 2014'te seçimlere rağmen büyümeyi gerçekleştirdik. 2015'te yine büyümeye Türkiye devam etti. Terör fitnesini yayan, şer odaklarına rağmen 2015'te yüzde 6.1 oranında büyüdük. 15 Temmuz kanlı darbe girişimini yaşadık. Allah'a şükrolsun ki bu darbe girişimine ve teröre rağmen, yoğun mücadelemiz ve aldığımız tedbirler sayesinde 2016'yı yüzde 2.9 büyüme ile kapattık. Yine dünya ortalamasının iki katında bir büyümeyi gerçekleştirdik. Son dönemde ekonomide yaşadığımız olumlu gelişmelerle birlikte bu sene hedefimiz olan yüzde 4.2'nin üzerine çıkacağız. Son 1 yıl içinde yapacağız dediğimiz vaatlerin yüzde 85'ini başarı ile tamamladık, yüzde 20'sinin çalışmalarını da sürdürüyoruz. Ekonomideki iyiye gidiş devam edecek. 2016 yılını 142.5 milyar dolarla kapatmıştık, mayıs sonu itibariyle 147 milyar doları gösteriyor. TL, bu yıl dolar karşısında en fazla değer kazanan para birimlerinden biri oldu. Ülkemizin risk pirimi, 300 seviyesine çıkan risk primi, şu anda 194 seviyesine gerilemiştir. Bu olumlu bir gelişmedir. Borsa İstanbul 99 puan ile tarihi bir seviyeyi yakamış durumda.

ENFLASYONU YIL SONUNDA TEK HANELİ RAKAMA İNDİRECEĞİZ

Kurdaki olumlu seyir ve tedbirlerin etkisi ile enflasyonda da aşağı doğru düşüş başlamıştır. Dolar-TL kuru alınan tedbirler sonucu düşüşünü sürdürüyor. Bu gelişmeler yabancı yatırımcıların ülkemize olan güvenini bir kez daha teyid ediyor. Enflasyonda da aşağıya doğru düşüş eğilimi başlamıştır. Sıkı para politikası ve kapsamlı tedbirler ile maliye politikalarının desteği ile yıl sonunda enflasyonu tekrar tek haneli oranlara geriletmeyi hedefliyoruz, bunu başaracağımıza inanıyorum.

1 MİLYON 200 BİN İŞSİZ İŞ BULDU 

Yılbaşından bu yana, 1 milyon 200 bin işsize yeni iş bulduk. Hedefimiz işsizliği de tek haneye düşürmektir. 

KILIÇDAROĞLU'NUN İŞSİZLİK ELEŞTİRİSİNE YANIT

"Ana muhalefet genel başkanı dün bir toplantıda yine attı tuttu: "Türkiye'de 7 milyon işsiz var, 5 milyon işsiz var hükümet ne yapıyor." Kılıçdaroğlu'nun hesap kitaptan anlamadığını biliyorduk da bu kadar geniş aldığını bilmiyorduk. Türkiye'de 27.5 milyon çalışan var. Çalışan nüfusun yüzde 12.6'sı. 3.5 milyon ediyor, Kılıçdaroğlu 7 milyon diyor. Yüzde yüz sapma olur mu kardeşim, hesap uzmanısın sen ya. Sen SSK'nın başındaydın, borçsuz devraldığın kurumu 2.5 katrilyon zararla terk ettin. Toplam işsiz sayısı 3.5 milyon, doğru genç işsizlik sayısı yüksek bulunuyor. Toplam sayı içinde yüzde 20'yi buluyor. Şimdi gençler için bir istihdam seferberliğini ortaya koyuyoruz. Gençleri düşünseydin, avaz  avaz 18 yaşa seçilmeye 'Hayır' diyeceğine 'Evet' derdin de o zaman gençler konusunda samimi olduğunu bu millet görürdü."

KIDEM TAZMİNATI AÇIKLAMASI

Çalışma hayatının iyileştirilmesi için her türlü tedbiri alan iktidar AK Parti iktidarıdır. Gerek kıdem tazminatı, gerek çalışma hayatıyla ilgili alacağımız tüm kararları olgunlaştırmadan önce mutlaka sosyal taraflarla bir araya geliriz. Onlarla uzlaşma yolunu sonuna kadar sürdüreceğiz. Çalışanlarımızın hiçbirinin kazanılmış hakkına halel gelmesine izin vermeyiz. Buna kıdem tazminatı da dahil. Çalışanlarımız merak etmesinler. Bu ve benzer tezviratlara itibar etmesinler.

AK PARTİ İKTİDARINDA ZEYTİN AĞAÇLARI YÜZDE 72 FAZLALAŞTI

Daha düzenleme Meclis'te görüşülmeden muhalefet buradan bir istismar alanı aramanın peşine düştü. Neymiş "zeytin alanları yok edilecek." Gerçeği anlatmak istiyorum. 15 yıl içerisinde, Veysel hoca, zeytin ağacı sayısı 100 milyondan 172 milyona çıktı mı? Zeytin tarihinden bugüne kadar 100 milyon zeytin ağacı varlığımız var. AK Parti iktidarında bu sayıs 172 milyona çıkmıştı. Yüzde 72 artış. Zeytin üretiminde Türkiye'yi dünya ikincisi yapan kim? AK Parti iktidarı. Zeytin alanı olarak bilinen yerlerde malesef geçmişte bir takım yanlış uygulamalarla sanayi tesisleri yapılmış. Zeytin alanları kullanılamaz hale gelmiş. Bununla ilgili düzenleme yapmak amaç. Sanayi bölgesinde zeytin alanları 3 kilometre yakınına kadar asla tesis yapılmayacak. Ancak 3 kilometreden daha fazla mesafede bu tesisler kurulabilecek. Bu nasıl yapılacak? 11 kişilik kurul var, kurula gelecek. Bu işin yapılmasında üstün kamu yararı varsa bu gerçekleşecek. Zeytin mi daha önemli, tesis mi daha önemli? Bizim derdimiz ülkenin sorunlarına çözüm üretmek. Bunun için her şeyi vatandaşımızla evirip çevirmeden konuşacağız. Vatandaşımız istemiyorsa, onun istemediğini de zorla yapacak halimiz yok.

AK PARTİLİLERE ÇAĞRI

Sizden bir isteğim var, daha çok vatandaşımızla bir araya gelin. Şehit ailelerini, gazilerimizi ziyaret etmeyi unutmayın.

DARBECİ SANIKLARIN İFADELERİ: TAM BİR TİYATRO

FETÖ davaları devam ediyor. Biz AK Parti olarak şahsım da dahil olmak üzere davalara müdahiliz. Sanıklar bir tiyatro sergiliyor. Sanki onların dünyadan haberi yokmuş, darbeyi başka ülkeden gelip yapmaya çalışıp gitmişler. Akıl hocaları onlara öğütler veriyor. Cesaretini sürdürmelerini rüya tabirleri ile devam ettirmeye çalışıyor. O uçakları alıp Meclis'in üzerine bomba yağdıranlar, 53 polisimizi şehit edenler, TÜRKSAT'ı basanlar, şehitler köprüsünde insanları öldürenler 249 şehit verdiğimiz ve 2194 gazimizin olduğu bu alçak girişimi gizleyemeyecekler. Hesabını verecekler. Şehit yakınları ve gazilerimiz onların yalanlarına bakarak asla ve asla üzülmesinler. Ne söylerse söylesinler bu yaptıkları alçak terörün sonucunu, cezasını en ağır şekilde alacaklar. Bundan kaçış yok. Adil yargılama yapılmadı gibi bahanelerin arkasında sığınmak için biraz sabır istiyorum. Sabır gösterelim ama bu onları kurtarmaz. Hesabını en ağır şekilde vereceklerdir.

FLAŞ İNCİRLİK ÇIKIŞI 

 Başbakan Yıldırım, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nın ardından,  Meclisten ayrılırken gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Almanya'nın İncirlik Üssü'nden ayrılma kararının sorulması üzerine  Yıldırım, "Herhangi bir karar yok bizim tarafımızdan alınan, nasıl isterlerse  yapsınlar" değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x