DOLARDA SON DURUM!

DOLARDA SON DURUM!

DOLARDA SON DURUM!

20 Nisan 2017 - 11:08

20 Nisan dolar rakamları... Dolar ne kadar? İşte son dolar rakamları

Referandumun ardından yükseliş eğilimi gösteren dolar rakamları 3.71'i görmüştü. Dün 3.66 sevyesinde seyreden dolar, 20 Nisan perşembe gününe nasıl başladı? Dolar ne kadar? İşte 20 Nisan dolar rakamları...

 

Dolar ne kadar? Son dolar kuru ne? Güncel kur rakamları... Yatırımcının derdi dolar... Referandumun ardından gerileyen dolar kuru 19 Nisan çarşamba gününü 3.66 seviyesinden tamamlamıştı. Dış piyasalarda 3.67 seviyesinde seyreden dolar iç piyasanın açılmasıyla ne kadar oldu? İşte 20 Nisan dolar rakamları ve son dolar kuru...

Referandumun ardından Pazartesi günü 3,71'in üzerine kadar yükselen dolar, dün 3,66 civarında hareket etti. Euro ise 3,92 seviyelerini gördü. Peki dolar 20 Nisan perşembe günü ne kadar oldu? Dolar yükseldi mi düştü mü? 20 Nisan dolar rakamları ve İşte son dolar rakamları...

Dünün iç piyasada 3.66 seviyelerinde kapatan dolar güne dış piyasaların da etkisiyle 3.67 seviyesinden başladı.

Analistler, teknik açıdan dolar/TL'de 3,7050 seviyesinin önemli direnç olduğunu belirterek, 3,6450 ve 3,6220 seviyelerinin kısa vadeli destek konumuna geldiğini kaydediyor.

Referandum sonrası gelişmeler piyasalar tarafından yakından izleniyor.

 

DOLAR ENDEKSİ 3 HAFTANIN DİBİNE İNDİ

Dolar endeksi, İngiltere Başbakanı Theresa May'in erken seçim çağrısının ardından sterlindeki keskin yükselişe paralel olarak üç haftanın en düşüğüne geriledi.

Doların başlıca altı para birimi karşısındaki performansını ortaya koyan endeks dün 99.465'le 28 Mart'tan bu yana en düşük seviyeyi gördü. Endeks bgün 99,5 civarında hareket ediyor.

Dolar endeksi, İngiltere Başbakanı Theresa May’in erken seçim çağrısının ardından sterlindeki keskin yükselişe paralel olarak üç ayın dip seviyelerine geriledi. Doların başlıca altı para birimi karşısındaki seyrini izleyen endeks ise dün 99.465’e gerileyerek 28 Mart’tan bu yana en düşük seviyeyi gördükten sonra bugün sınırlı bir yükselişle 99.5’in hemen üzerinde bulunuyor. Siyasi belirsizliğin referandum ile ortadan kalkacağına yönelik beklentiler referandumun hemen ardından OHAL’in uzatılması, referandum sonuçlarına ilişkin tartışmalar, Avrupa’nın yaklaşımı, idam cezası referandumunun gündeme gelmesi gibi unsurlar nedeniyle gerçekleşemedi.

TATİLLER TL’YE DESTEK OLUYOR

Referandum sonrası gündemin yeniden ekonomiye odaklanmasıyla kısa vadede kurda 3.60 seviyesinin altının piyasalarda beklemesine karşın endişelerin devam etmesi düne kadar anlamlı bir iyimserlik yaşanmamıştı. “Riskler tam olarak ortadan kalkmış değil” diyen üst düzey bir bankacı, “Dolarda değer kaybı trendi dolar/TL’de dün öğleden sonra itibarıyla aşağı yönü hızlandırdı. Burada küresel tatillerin de son bulması da destek oldu. Biz referandum sonrası 3.50 seviyesinin hızlı bir şekilde test edilmesini bekliyorduk. Ancak sonuçlara ilişkin tartışmalar bunun önüne geçti” dedi ve ekledi:

 

MUHALEFETTİN HAMLE

“Gündem siyasetten ekonomiye daha belirgin dönerse iyimserliğin daha belirgin hissedildiğini görebiliriz. Fitch’in açıklamaları olumlu. Bugün 3.65’in altında bir kapanış yeniden 3.60’lı seviyeleri gündeme taşıyabilir. Aksi taktirde yukarıda 3.72’ler izlenmeli. Yeni bir siyasi tartışma olmazsa yönünün aşağı olabileceğine daha çok ihtimal veriyoruz. “Parlamenter sistem yerine cumhurbaşkanlığı yönetim sisteminin getirilmesini öngören anayasa değişiklik referandumunda ‘mühürsüz pusula ve zarfların kabulü’ tartışmaları sürerken, muhalefet referandumun iptali için Yüksek Seçim Kurulu’na başvurdu.

Referandumda anayasa değişikliğinin yüzde 51’in biraz üzerinde çıkan “evet” oyları ile kabul edilmesi erken seçim riskinin oldukça azalmasına neden olurken, analistlere göre piyasalar için önümüzdeki dönemde ana gündem konuları siyasi gelişmeler, AB ile ilişkiler, idam referandumu, yapısal reformlar ve jeopolitik riskler olacak. Dolar/TL dün güne 3.71 civarına yükselerek başladıktan sonra değer kaybı eğilimi gün içinde devam etmedi. Dün akşam saatlerinde 3.6850 civarında işlem gören dolar/TL bugün güne 0850’de 3.6620/3.6649 seviyesinde başladı. Sepet bazında TL aynı saatte 3.7934/3.7964, euro/TL ise 3.9244/3.9277 seviyesinde bulunuyor.

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch dün yaptığı açıklamada referandumun ülkedeki kredi notu profili açısından olumsuz olan siyasi değişimin bir parçası olduğunu, ancak kredi notu için olumlu olabilecek ekonomik reformları tekrar gündeme getirebileceğini belirtti. Yurtiçi tahvil-bono piyasasında 10 yıllık gösterge 24 Şubat 2027 itfalı tahvilde ortalama bileşik faiz dün spot kapanışta ortalama yüzde 10.90, valörde son işlemde yüzde 10.94 seviyesindeydi. Öte yandan iki yıllık gösterge olan 11 Temmuz 2018 itfalı tahvilde dün spot kapanışta ortalama bileşik faiz yüzde 11.31 seviyesindeydi.

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x