ONLARINDA YANINDAYIZ

ONLARINDA YANINDAYIZ

02 Kasım 2016 - 17:01

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, ilk seçimde halkın önüne demokratik iktidar seçeneği sunan bir ittifak hedeflediklerini belirtti. Partisinin grup toplantısında konuşan Demirtaş, şunları söyledi:

“Bizim belediyelerimizde müfettişlerin sabit odası vardır. Belediyelerimizden tek lira dağa gitmiş olsaydı, bunu belgelemiş olsalardı, bunlar savcılığa gitmez miydi? Bugüne kadar belediyelerimizden tek bir kuruş ne dağa ne bayıra ne şuraya ne buraya gitmiştir. Belediyelerimiz dağa para gönderirse bu bizim de asla kabul edeceğimiz bir şey değil.

Neden bir araya gelip halka demokratik bir alternatif seçenek sunamayacakmışız? Bizim bunları yenmemiz, alaşağı etmemiz lazımdır. Sadece ayakta kalmamız yetmez, devirmemiz lazım.

Cezaevindeki bir yüksek hâkim mektup yazmış, ‘Bana işkence yapıyorlar’ diyor. Yüzlerce Çevik Kuvvet polisini cezaevine attılar, işkence yapıyorlar. Hani o ‘İnsanlık onuru işkenceyi yenecek’ diye slogan attığınızda sizi döven Çevik Kuvvet var ya, işte o polisler işkence görüyor. Asla kimseye işkence yapmayın. İşkence yapılan Çevik Kuvvet polisinin de yanındayız, Danıştay hâkiminin de.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x