"Bir köpeği kurtarın, bir Çinli yiyin"

"Bir köpeği kurtarın, bir Çinli yiyin"

"Bir köpeği kurtarın, bir Çinli yiyin"

13 Mart 2017 - 14:23

Almanya ile Çin arasındaki ilişkiler tişört krizi yüzünden gerildi. Almanya'da satılan "Bir köpeği kurtarın, bir Çinli yiyin" yazan tişörtlere Çin'den büyük tepki geldi. Çin, Almanya'dan  üzerinde "Bir köpeği kurtarın, bir Çinli yiyin" yazılı tişörtlerin satışını  durdurmasını ve üretici firmanın kendilerinden özür dilemesini istedi.
Çin, Almanya'ya, ülkede satılan bazı tişörtlerin,  üzerinde Çinlilere haraket içeren ifadelerin yer aldığı gerekçesiyle piyasadan  kaldırılması ve üretici firmaya da kendilerinden özür dilenmesi çağrısında  bulundu. 

Şinhua haber ajansı, Çin'in Berlin Büyükelçiliği, üzerinde  İngilizce "Bir köpeği kurtarın, bin Çinli yiyin" ve "Bir köpek balığını kurtarın,  bir Çinli yiyin" yazılı tişörtlerin internetten satışının durdurulması için Alman makamlarını göreve davet etti.

Tişörtleri satan Spreadshirt firması, Çin'den gelen tepki üzerine daha önce yaptığı özür açıklamasında, "Etnik köken, milliyet ve din konularında  ayrımcılık ve hakaret içeren sloganların yasak olduğunu" kaydetmişti.

Ancak Çin, bu açıklamanın yeterli olmadığına işaret ederek tişörtlerin  satışının durdurulmasını ve daha kapsamlı şekilde özür dilenmesini istedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x