ARAP AŞİRETİ TERÖRE KARŞI ORDU KURACAK!

ARAP AŞİRETİ TERÖRE KARŞI ORDU KURACAK!

ARAP AŞİRETİ TERÖRE KARŞI ORDU KURACAK!

14 Mart 2017 - 17:41

Suriye'de terör örgütü PYD/PKK'nın işgal ettiği bölgelerdeki 50 Arap aşiretinin lideri Urfa'da toplandı - Arap aşiretleri "El Cezire ve Fırat aşiretleri ordusu" adı altında askeri örgütlenmeye gidecek. Aşiretlerin hedefi, Rakka, Haseke ve Deyr ez-Zor'u terör örgütü PYD/PKK ve DEAŞ'tan kurtarmak Aşiretler adına açıklama yapan Ukla: "Uluslararası güçlere sesleniyoruz. Fırat ve El Cezire bölgesini DEAŞ'ın, PYD'nin ve Esed'in teröründen temizlemede bize destek olsunlar"
Suriye'de terör örgütleri PYD/PKK ve DEAŞ tarafından  toprakları işgal edilen Arap aşiretlerinin liderleri, askeri ve siyasi bir  oluşuma gitmek üzere çalışmalara başladı.

    Suriye'nin Rakka, Haseke ve Deyr ez-Zor bölgelerinde yaşayan 50 Arap  aşiretinin lideri, Harran Otel'de bir toplantı düzenledi.

    "El Cezire ve Fırat Bölgesi Suriyeli Aşiretler ve Kabileler Genel  Kurultayı" adı altında düzenlenen toplantının teması, "Hep birlikte çabalarımızı  Esed-Rus-İran ve Hizbullah ile DEAŞ ve PYD işgalini bitirmek için birleştirelim"  şeklinde açıklandı.

    Suriyeli Aşiretler ve Kabileler Yüksek Meclisi Sözcüsü Mudar Hamad  El-Esaad'ın imzasını taşıyan yazılı açıklamada da katılımcıların amaçları,  Suriye'deki El Cezire ve Fırat bölgelerini terör örgütlerinden temizlemek için  "El Cezire ve Fırat aşiretleri ordusu" kurulması şeklinde duyuruldu.

    Açıklamada,  yeni askeri yapının, Esed rejimi ordusundan ayrılan  subaylar ile Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) komutanları tarafından idare edileceği  bildirildi.

    Toplantıya katılan aşiretler adına açılış konuşmasını yapan Şuaytat  aşireti lideri Şeyh Rafi er-Raco Ukla, "ABD, PYD'ye destek veriyor. PYD'nin  DEAŞ'tan bir farkı yok. PYD, birçok aileyi evinden etti. 50'den fazla köyde  Arapları tehcire zorladı." diye konuştu.

    Ukla, Suriye topraklarında din ve milliyetçilik maskeleri kullanılarak  terör estirildiğini belirterek, "Suriye'de yaşanan terörün yayılması ve yabancı  savaşçıların ülkeye girişine göz yuman uluslararası toplum ve koalisyon,  sorumluluklarını yerine getirmedi. Dolayısıyla bizler baştan beri şiddetin son  bulması için ve teröre karşı güçlü bir mücadele verdik." dedi.

    Suriyeli aşiret ve kabileler olarak terör örgütleriyle mücadelelerini  sürdürdüklerinin altını çizen Ukla, "Uluslararası güçlere sesleniyoruz.  Suriye'nin Fırat ve El Cezire bölgesini DEAŞ'ın, PYD'nin ve Esed'in teröründen  temizlemede bize destek olsunlar." diye konuştu.

    Ukla, ABD'nin de bu çağrıyı duymasını istediklerini dile getirerek, 3  milyon sığınmacıya kapılarını açan Türkiye'ye ile destekleri için Katar ve Suudi  Arabistan'a teşekkür etti.

    Ukla, "Umarız uluslararası toplum Suriye halkına destek verir,  katliamlar ve tehcirler bir an önce durur. Rus ve İran işgali, PYD, DEAŞ ve  Hizbullah terörü son bulur." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x