ANADOLU BEREKETİ!

ANADOLU BEREKETİ!

14 Kasım 2016 - 09:01

ANADOLU BEREKETİ!

Milli Takım’ın karşılaşmaları İstanbul’dan Anadolu’ya alındıktan sonra tribün doluluk ortalamaları büyük bir çıkış yakaladı. Konya Arena’da her 100 koltuğun 98’i dolarken, Antalya’da da tribünler tıklım tıklımdı
İlk resmi maçına ev sahipliği yapan Antalya Stadyumu'ndan hem Milli Takım hem de TFF mutlu ayrıldı. 33 bin kapasiteli stat tamamen dolarken, tribündeki coşkulu taraftar kitlesi 90 dakika boyunca futbolcu ayırt etmeden ayyıldızlılara destek verdi. Bu da milli maçların Anadolu'ya taşınmasının ne kadar isabetli bir karar olduğunu bir kez daha gösterdi. Milli Takım'ın maçları İstanbul'dan Anadolu'ya alındıktan sonra tribün doluluk ortalamaları büyük çıkış yakaladı. Ay-yıldızlılar, İstanbul'da oynadığı son beş maçta 26 bin 551 kişi ortalamaya oynarken, Anadolu'daki son beş mücadelede 33 bin 657 kişiye oynadı. Milliler, İstanbul'a göre Anadolu'da çıktığı maçlarda yüzde 26 daha fazla tribün ortalaması yakaladı. En fazla taraftarın geldiği müsabakalar ise Konya'da oynandı.

KONYA'DA BÜYÜK DESTEK

A Milliler 42 bin kişilik Konya Arena'da 4 maça çıkıp, 41 bin doluluk ortalamasına ulaştı ve her 100 koltuğun 98'i doldu. Antalya Arena'daki 4 karşılaşmada ise 31 bin 948 doluluk ortalaması yakalanırken, her 100 koltuğun 97'si doldu. Milliler, 2015 yılından bu tarafa 10 karşılaşmaya çıktı ve en fazla taraftar gelen mücadeleler Konya'da oynanan İzlanda (41 bin 878) ve Hollanda (41 bin 400) maçları oldu.

ANTALYA'YA TEŞEKKÜR

Türkiye Futbol Federasyonu, A Milli Takım'ın, 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde Kosova'yı 2-0 yendiği maçta, Antalya Stadı'nı dolduran futbolseverlere teşekkür etti. Yapılan açıklamada, "Milli Takım taraftarlığının en güzel örneklerine imza atan Antalya halkına bir kez daha teşekkür ederiz" denildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x