MUSTAFA BOYDAK’TAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA!

MUSTAFA BOYDAK’TAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA!

06 Ağustos 2016 - 21:01

Boydak ailesinden son 2 haftada 6 kişi FETÖ'ye maddi finans sağladıkları ve üye oldukları gerekçesiyle tutuklandı. Mustafa Boydak "Adalete güvenimiz tam. kardeşlerim aklanacaktır" dedi.

 

Boydak ailesinden son 2 haftada 6 kişi FETÖ/PYD terör örgütüne maddi finans sağladıkları ve üye oldukları gerekçesiyle tutuklandı. Holdingin Yönetim Kurulu ve Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Başkanı Mustafa Boydak yaptığı açıklamada, "Adalete güvenimiz tamdır. İnanıyoruz ki hukuki süreçte gerçekler ortaya çıkacak, kardeşlerim aklanacaktır" dedi.

"KARDEŞLERİM AKLANACAKTIR"

Sosyal paylaşım sitesinden yazılı açıklama yapan, bir hafta önce önce gözaltına alınan ve daha sonra salıverilen Kayseri Sanayi Odası Başkanı ve Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, "Boydak Grubu olarak engel olmak istememize rağmen hain FETÖ terör örgütü tarafından üzerimize sistematik bir şekilde yapıştırılmaya çalışılan yaftalardan kaynaklı bir süreci yönetiyoruz. Aile bireylerimizden bazıları için tutukluluk halleri oluştu. Her zaman ifade ettiğimiz üzere adalete olan güvenimiz tamdır. İnanıyoruz ki hukuki süreçte gerçekler ortaya çıkacak, kardeşlerim aklanacaktır" ifadelerini kullandı.

 


"DEVLETİMİZİN SÜRDÜRDÜĞÜ MÜCADELEYE DESTEK VERMEKTEYİZ"

Mustafa Boydak, Boydak Holding olarak çalışmalarına devam ettiklerini anlatırken, şöyle dedi:

"Hayat devam ediyor. Çok şükür ki güçlü kadrolarımızla işlerimiz kesintisiz rutininde devam ediyor. Ülkemizin geçtiği bu süreçte daha çok üretmek, daha çok değer yaratmak temel önceliğimiz. Hain darbe teşebbüsünün oluşundan itibaren yakından takip edenler bilir ki en büyük sermayemiz olan demokrasiye sahip çıkma konusunda aşk ve şevk ile üzerimize düşen her şeyi yaptık, yapmaktayız. Yatırımlarımızda herhangi bir değişiklik olmayıp planlandığı şekilde devam etmektedir. Devletimizin sürdürdüğü mücadeleye var gücümüzle destek vermekteyiz. Bu kapsamda biz de aynı şekilde şirketlerimizde atılması gereken adımları attık atmaya devam ediyoruz. Bu konuda kararlılığımız katidir."


"YÖNETİM KURULUMUZ YENİDEN YAPILANDI"

Holding yönetiminde değişikliğe gideceklerini ifade eden Boydak, karşılaştıkları fiili durum nedeni ile daha önce değiştirdikleri yönetim kurulunda yeniden yapılanma gereksinimi ortaya çıktığını bildirirken, "Çalışmalarımız sonlanma aşamasına gelmiş olup bu değişikliği de kamuoyu ile birkaç gün içerisinde paylaşacağız. Ülkemiz ve milletimize güveniyoruz. Son 15 yılda 100 yıllık atılım gerçekleştiren ülkemiz, çok kısa sürede yaraları sararak şahlanacak, dünya liginde hak ettiği yerde olacaktır" dedi.


BOYDAK AİLESİNDEN 6 TUTUKLU

'Paralel Yapı' soruşturmasında Holding CEO' Memduh Boydak, Melikşah Üniversitesi mütevelli heyet başkanı olduğu için, üniversite kampusundaki arsa sahiplerinin tehdit edildikleri ve arazilerin baskıyla ellerinden alındığı şikayeti üzerine gözaltına alındı. Çıkarıldığı mahkemece yurt dışı yasağı ve adli denetim koşuluyla salıverildi. Ancak, Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı olan Hacı Boydak ile Holdingin CEO'su ve TÜSİAD Yönetim Kurulu eski üyesi Memduh Boydak, 6 Mart'ta tutuklanarak, Ankara Sincan Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. 17 Mayıs 2016 tarihinde ise yaklaşık 1.5 ay tutuklu kalan Boydak Holding eski Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak ise, serbest kaldı. 2 hafta önce de FETÖ örgütünün Kayseri'deki 'ablalarından' olduğu belirtilen, Şükrü Boydak'ın eşi Aliye Boydak tutuklandı. Boydak ailesine geçen hafta başı Emniyet Müdürlüğıü tarafından kapatılan, Boydak Eğitim ve Kültür Vakfı ve FETÖ/PYD terör örgütüne mali finans sağlamak gerekçesiyle 2'nci kez operasyon düzenlendi. Bu operasyon sonucu Boydak Holding yönetim kurulu başkanı Mustafa Boydak ile holdingin insan kaynakları sorumlusu Halit Baykansalıverildi. Yönetim kurulu üyeleri Şükrü, Bekir ve Hacı Boydak'ın oğlu İlyas tutuklanarak, cezaevine gönderildi. Ayrı soruşturma kapsamında olan, İstanbul'da geçirdiği mide ameliyatı sonrası Kayseri'ye gelen Hacı Boydak'da çıkarıldığı mahkemece önce salıverildi. Önceki gün de Cumhuriyet savcısının itirazı üzerine, çıkarıldığı nöbetçi mahke tarafından tutuklanarak, 2'nci kez cezaevine gönderildi.

ANNE HASTANEYE KALDIRILDI

Öte yandan tutuklamalara üzülen anne Rukiye Boydak, kalp ritmindeki bozukluk nedeniyle ERÜ Tıp Fakültesi hastanesine kaldırıldı. Yaşlı kadının tedavisi hastanede sürüyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x