O LİMANA 3 TANE KRUVAZİYER YANAŞTI!

O LİMANA 3 TANE KRUVAZİYER YANAŞTI!

O LİMANA 3 TANE KRUVAZİYER YANAŞTI!

06 Haziran 2017 - 17:10

Kuşadası Limanı, toplam 2 bin 920 yolcu taşıyan 2 Malta  ve 1 Bahama bayraklı 3 kruvaziyer ağırladı.
Kuşadası Ege Port Yolcu Limanı'na Malta bayraklı bin 200 yolcusuyla  Celestyal Olympia ve bin 600 yolcusuyla Thomson Dream ile Bahama bayraklı 120  yolcusuyla Wind star gemileri yanaştı.

Çoğunluğunu İngiliz ve Amerikalı turistlerin oluşturduğu yolculardan  bir kısmı otobüs turlarıyla Meryemana-Efes turuna çıkarken bazıları da kent  merkezinde alışveriş yapmayı tercih etti.

Ege Port Genel Müdürü Aziz Güngör, Kuşadası'nın kruvaziyer turizminde  en önemli limanlardan biri olduğuna dikkati çekti. İlçeye gelecek turistlere ve  limana yanaşacak kruvaziyerlere en kaliteli ve sorunsuz hizmet verebilmek adına  her yıl yatırımlarını artırarak devam ettiklerini kaydeden Güngör, Kuşadası  Limanı'nı kruvaziyer turizminde dünya devi yapmayı hedeflediklerini ifade etti.

Turizm sezonunun bu yıl zorlu geçtiğini aktaran Güngör,  "2017 yılını  134 gemi ve yaklaşık 140 bin yolcuyla kapatmayı hedefliyoruz. Tek iyi haber ise  30 geminin rezervasyon yaptırmış olması. Bu da 2018 yılının 2017 yılı kadar kötü  olmayacağının sinyalini veriyor." dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'nın "yolcu başına 30 dolar teşvik  verileceği" yönündeki açıklamasına işaret eden Güngör, "Bakanlıkça çalışması  devam eden teşvik paketi içinde yer alan 30 dolar desteğinin çıkmasıyla, bölgede  olan bazı gemiler rotasını yine eylül-ekim aylarında Kuşadası’na  yönlendirecektir. Bu desteğin önümüzdeki 2 yıl daha devam etmesi ise çok daha  faydalı olacaktır.” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x