’SİYAH VE BEYAZ KADAR NET’

'SİYAH VE BEYAZ KADAR NET'

'SİYAH VE BEYAZ KADAR NET'

11 Mart 2017 - 10:30

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iş dünyasının temsilcileriyle buluşmasında, “Neden ‘evet’ neden ‘hayır’ diyeceğimizi yeteri kadar bilmiyoruz” sözlerine karşılık, “Evet ve hayır siyah ve beyaz kadar açık ve net. Sizin şu anda can ve mal güvenliğiniz var mı? Bir kararnamelik işiniz var” dedi. Kılıçdaroğlu, özetle şunları söyledi:

AK PARTİ’YE BAŞSAĞLIĞI
“Bu ülke terörden çok büyük acılar çekti. AKP’nin Yüksekova ilçesi Esendere Beldesi Başkanı Tayfun Ayhan ve ağabeyi saldırıya uğradı ve Murat Ayhan hayatını kaybetti. Bir siyasal partiye saldırıyı hep birlikte kınamalıyız. AKP’nin sayın genel başkanına ve bütün camiasına başsağlığı dileklerimi iletiyorum. 

Şöyle bir soru soruldu; ‘Neden ‘evet’ neden ‘hayır’ diyeceğimizi yeteri kadar bilmiyoruz’. Biz taraflı bir cumhurbaşkanı mı tarafsız bir cumhurbaşkanı mı istiyoruz? Cumhurbaşkanı aynı zamanda bir partinin genel başkanı olursa ne olur? Tarafsız olamaz. Cumhurbaşkanı, her salı gelecek bizleri kötüleyecek, eleştirecek. Bu doğruysa ‘evet’ oyu verin, ‘hayır yanlıştır’ deniyorsa ‘hayır’ oyu vereceğiz. Biz ‘hayır’ diyenleri de ‘evet’ diyenleri de kucaklıyoruz. 

Kavgadan bıktı bu millet. Sanayici üretmeli, esnaf çalışmalı, işsizlik önlenmeli, dolar almış başını gidiyor, bunları çözdüler de engel olan mı oldu? 

İlk kez bir anayasa değişikliği toplumu karpuz gibi ikiye böldü. Toplumun yarısı ‘bu anayasa benim anayasam değil’ diyecek. 

Yeni anayasa değişikliğiyle başkana bir yetki veriyoruz, istediği zaman Meclis’i feshedebiliyor. Niye? Bu doğrudur diyenler ‘evet’ oyunu kullansın. 

Başbakanlığı niye kaldırıyorsunuz? Siz, ‘Bunlar çok normal, tamam bir kişi karar verecek, her şeyi o belirleyecek’ diyorsanız ‘evet’ diyeceksiniz. Ama ‘Böyle saçma bir şey olmaz’ diyorsanız ‘hayır’ diyeceksiniz bu kadar basit. ‘Evet’ ve ‘hayır’ siyah ve beyaz kadar açık ve net.
Teklif geçerse kaç kanun değişecek? En az 2 bin 20. Kim çıkartacak, bir kişi. Başkan, kanun çıkarma yetkisine sahip. 
Bütün yetkiyi bir kişiye veriyoruz, tehlike şudur; bir kişiyi herhangi bir organ ikna ettiği zaman, devleti en geç 24 saatte ele geçiriyor. Resmi Gazete’de yayımlanacak kararnameyle bütün müsteşarlar, genel müdür, bütün valileri, komutanları değiştirebilirsiniz. 

OHAL’DE OLUYORDU SÜREKLİ HALE GELECEK
Sizin şu anda can ve mal güvenliğiniz var mı? Bir kararnamelik işiniz var, bir kararnameyle sizin mal varlığına el konabilir, içeri atılabilirsiniz. Bu OHAL döneminde oluyordu, şimdi sürekli hale gelecek. Bu olsun diyorsanız ‘evet’ oyu vereceksiniz.” 

İSRAİL'E EZAN ÇIKIŞI
“EZAN, İslam dünyası için çok önemlidir. İsrail Parlamentosu bir karar aldı, belli saatlerde ezanın okunmasını yasakladı. Biz bekliyoruz, buna daha ciddi bir tepki gösterilmesi lazım. Buradan İsrail’in bütün siyasetçilerine sesleniyorum, Biz kendi ülkemizde bütün inançlara saygı gösteriyoruz ve vatandaşlarımız özgürce ibadetlerini yerine getiriyor. Eğer İsrail’de ezanı belli saatlerde okumayı yasaklarsanız, inançlara saygı konusunda Türk toplumunda ciddi endişeler oluşur. Bu tür bir endişeye yol açmamaları lazım. Onları sağduyuya davet ediyoruz.”

MUHTARLARLA BULUŞMA
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM’de Grup Başkanvekili Levent Gök’ün misafiri olarak Ankara’da Kalecik, Akyurt, Bala, Gölbaşı ve Şereflikoçhisar’dan gelen 120 muhtarla basına kapalı olarak yaklaşık bir saat görüştü. Edinilen bilgiye göre muhtarlar, sigorta primleri konusunda şikâyetlerini anlattılar. Kılıçdaroğlu, muhtarların anayasa değişikliği referandumuyla ilgili sorularını yanıtlarken şöyle dedi: “Sandığa gideceğiz, bu bir seçim değil. Bu, 80 milyonun anayasası olacak. Bu anayasanın demokratik olması, haklarımızı güvence altına alması lazım, tek adam anayasası olmaması lazım. Bir gün canı sıkıldı, başkan diyecek ki ‘Muhtarlıkları kaldırıyorum, TBMM’yi feshettim’. Benim sorumluluğum var ben bunun farkındayım ama sadece benim değil hepimizin sorumluluğu var.” 

ODTÜ'DE DERS VERİYOR
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun doktorasını Kore Üniversitesi’nde tamamlayan oğlu Kerem Kılıçdaroğlu, askerlik için Ankara’ya döndü. Yurtdışında bulunması nedeniyle hak etmesine rağmen bedelli askerlik uygulamasından yararlanmadığı belirtilen Kerem Kılıçdaroğlu, sene sonunda askere gidene kadar geçici süre ODTÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde yüksek lisans öğrencilerine part-time ders vermeye başladı.  

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x