İNANILMAZ KEŞİF! 3BİN 300 YAŞINDA...

İNANILMAZ KEŞİF! 3BİN 300 YAŞINDA...

İNANILMAZ KEŞİF! 3BİN 300 YAŞINDA...

14 Mart 2017 - 10:38

Mısır'ın başkenti Kahire’de geçtiğimiz günlerde Mısırlı ve Alman arkeologlar inanılmaz bir keşfe imza attı. Devasa büyüklükteki 3 bin 300 yıllık olduğu belirlenen heykelin baş kısmı dışındaki bölümleri de çıkarıldı. Heykelin Mısır'ın ünlü firavunlarından II. Ramses'e ait olduğu iddiası daha da netleşti.
Mısır’ın en ünlü firavunlarından birine ait olduğu düşünülen bir heykel gömülü olduğu çamurdan çıkarıldı. Gövde şeklindeki heykel Kahire’nin dış mahallelerinden birinde bulunmuştu.

Onlarca kişinin seferber olduğu heykelin çıkarılması işleminde vinçler kullanıldı. Orada çalışan işçilerin bile yüzündeki mutluluk görülmeye değerdi. Baş kısmı Perşembe günü çıkarılan heykelin parçaları Kahire’deki Mısır müzesinde montajlanacak. Daha sonra heykel Gize Piramitleri yakınında açılmayı bekleyen Büyük Mısır Müzesi’ne nakledilecek.

II. Ramses'e ait olduğu düşünülen heykelle birlikte bir başka heykel daha bulunmuştu. O heykelin eski Mısır’ı M.Ö. 1200 -1194 yıllarında yöneten Kral 2. Seti’ye ait  olduğu belirtildi.  Heykelin kireç taşından yapıldığı ve kralın  yüz hatlarının çok belirgin olduğunu ifade ediliyor.

II. Ramses’e ait olduğu tahmin edilen  heykelin ise 8 metre  uzunluğunda, kuvarsit taşından yapılmış ve zaman içinde epeyce yıpranmış olduğunu belirtildi. Mısır'ın ünlü firavunlarından  II. Ramses’in Mısır’ın sınırlarını Suriye ve Sudan’a kadar genişlettiği biliniyor. Bu başarı ona “Büyük Ramses” unvanını kazandırdı.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x