BUCA BELEDİYESİ’NDEN ÜNİVERSİTELİLERE SICAK KARŞILAMA

BUCA BELEDİYESİ’NDEN ÜNİVERSİTELİLERE SICAK KARŞILAMA

17 Ağustos 2016 - 10:08

Üniversite kayıtlarının başlamasıyla birlikte Buca’yı da tatlı bir telaş sardı. Yükseköğrenimleri için Dokuz Eylül Üniversitesi’ne kayda gelen gençler Buca Belediyesi tarafından karşılanıyor. Buca Kent Konseyi Gençlik Meclisi ile birlikte üniversite girişine “Öğrenci Karşılama ve Tanıtım” standı kuran Buca Belediyesi çiçeği burnunda üniversite öğrencilerine ilçe hakkında bilgi vererek, ilk günlerinde yabancılık çekmemelerine yardımcı oluyor.

İlçede ortaöğretim çağındaki çocukların hayalindeki üniversiteyi kazanmasında onlara derslerinde destek olmak amacıyla ücretsiz kurslar açan, düzenlediği ‘Üniversite Tercih Günleri’ ile Bucalı öğrencilere rehberlik hizmeti veren Buca Belediyesi, ülkemizin farklı illerinden Buca’ya gelen çiçeği burnunda üniversitelilere de Dokuz Eylül Üniversitesi’nin ilçedeki fakülte ve yerleşkesinde açtığı stantlar ile yardımcı oluyor.

İlçeye farklı illerden gelen binlerce öğrenciye Buca hakkında bilgi vermek ve onların kendilerini evlerinde hissetmelerini sağlamak için oluşturulan stantta, çiçeği burnunda üniversitelilere, ilçenin tarihi ve doğal güzellikleri anlatılıp, gençlerin Buca hakkında merak ettikleri konular hakkında bilgi veriliyor.

Buca Kent Konseyi Gençlik Meclis üyelerinin de gönüllü olarak yer aldığı stantta gençlere, Buca Belediyesi’nin gençlere yönelik hayata geçirdiği projelerin yer aldığı tanıtım kitapçıkları, not defteri ve kalem hediye ediliyor. Kayıt için saatlerce sıra bekleyen üniversite adayları ve onların heyecanına ortak olan ailelerin yemek ve içecek ihtiyacı da Buca Belediyesi ikram araçları ile karşılanıyor.    

 

 

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x