KPSS 2017 TERCİH BAŞVURULARI İÇİN SON GÜN NE ZAMAN?

KPSS 2017 TERCİH BAŞVURULARI İÇİN SON GÜN NE ZAMAN?

KPSS 2017 TERCİH BAŞVURULARI İÇİN SON GÜN NE ZAMAN?

27 Haziran 2017 - 10:14

ÖSYM tarafından KPSS 2017/1 tercih kılavuzu yayımladı. 21 Haziran'da başlayan KPSS tercih başvuruları için son günün ne zaman olduğu merak ediliyor. KPSS tercih başvurusu yapmak isteyen adaylar, ÖSYM aday işlemleri sistemi üzerinden giriş yaparak başvuru işlemini gerçekleştirebilecek.
KPSS 2017/1 tercih kılavuzu ÖSYM'nin resmi sitesi üzerinden adaylara duyuruldu. Adayların mezun oldukları eğitim düzeyine göre ortaöğretim önlisans ve Lisans mezunu için oluşturulan kadrolara  başvuru yapabilecek olan adaylar belirtilen Nitelik kodlarına göre tercih işlemlerini gerçekleştirebilecek. 
KPSS 2017/1 BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?
KPSS 2017/1 tercih işlemleri başladı. 21 Haziran 3 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan başvurular için  adaylar ais.ösym.gov.tr adresine TC kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yaptıktan sonra başvurularını gerçekleştirebilecekler.
Ortaöğretim Önlisan ve Lisans kadroları için belirtilen kadrolara başvuru yapacak olan adayların ÖSYM tarafından belirlenen Nitelik Kodlarını dikkate alarak başvurularını gerçekleştirmeleri gerekiyor.
KPSS 2017/1 BAŞVURUSUNU KİMLER YAPABİLECEK?
KPSS 2017/1 başvuru işlemlerini 2016 KPSS sınavına giren Ortaöğretim, Önlisans ve Lisans öğrencileri tarafından gerçekleştirilebilecek. KPSS'de var olan tek ve çift yıl ayrımı dolayısıyla 2017 KPSS A grubu ve Öğretmenlik sınavına giren adaylar yalnızca A grubu kadrolar müfettişlik, kaymakamlık vs gibi kadrolara başvuru yapabilecek.
ÖSYM; KPSS 2017/1 TERCİH BAŞVURULARININ BAŞLADIĞINI BÖYLE DUYURDU
Kamu kurum ve kuruluşlarının bazı kadro ve pozisyonlarına, “Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik” hükümleri uyarınca ÖSYM tarafından yerleştirme yapılacaktır. Adaylar tercihlerini 21 Haziran-3 Temmuz 2017 tarihleri arasında internet yoluyla ÖSYM’ye gönderebileceklerdir.
İnternetten tercih gönderme işlemleri 3 Temmuz 2017 tarihinde saat 23:59’da sona erecektir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x