O ÇOCUK DEVLET KORUMASINA ALINDI

O ÇOCUK DEVLET KORUMASINA ALINDI

Bir kadının küçük çocuğa alkol ve sigara içirdiği görüntüler sosyal medyada büyük tepki çekmişti. Skandal görüntülerin ardından devreye giren Aile Bakanlığı, çocuğu korumasına aldı.

13 Haziran 2017 - 15:09

 Aile Bakanlığı, sosyal medyada görüntüleri yayınlanan içki içirilen çocuğu koruma altına aldı. Bakanlık'tan yapılan açıklamada, "Çocuk İzmir'de bulundu ve sağlık kontrolü yapıldı" denildi.

"BAKANLIĞIMIZIN KORUMASI ALTINDADIR"
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklama şöyle:

Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada içki ve sigara içirilirken görüntüleri yayınlanan çocuğumuz bulunmuştur ve şu anda Bakanlığımızın koruması altındadır.

Olayın kamuoyuna yansımasının ardından, Bakanımız Dr. Fatma Betül Sayan Kaya'nın talimatıyla başlayan çocuğumuzu bulma çalışmaları, 81 İl Müdürlüğümüz ve Emniyet güçleri tarafından yürütülmüştür.

Vatandaşlarımızın ALO 183 Sosyal Destek Hattı'na yaptıkları ihbarlar değerlendirilmiş, Bakanlığımızın ve Emniyet güçlerimizin ortak çalışmasıyla çocuğumuz İzmir'de bulunmuştur.

"HERHANGİ BİR SAĞLIK PROBLEMİ YOK"
Çocuğumuz ilk olarak kapsamlı bir sağlık kontrolünden geçirilmiş ve herhangi bir sağlık probleminin olmadığı görülmüştür. İl Müdürlüğümüz tarafından gerçekleştirilen incelemeler neticesinde; çocuğun annesinin yanında ihmal ve istismara uğrama riski görüldüğünden Acil Koruma Kararı başvurusu yapılmıştır. Yapılan başvuruyla 2828 Sayılı Kanunun 22. Maddesi kapsamında Acil Koruma Kararı çıkarılmıştır ve çocuğumuz şu anda Bakanlığımıza ait bir kurumda bakımımız altındadır.

Çocuğumuz, Bakanlığımızın uzman personelinin gözetimi altında olacaktır. Her türlü ihtiyacı karşılanacak ve gerekli psikososyal destek sağlanacaktır.

"GÖRÜNTÜLER İÇİN SORUŞTURMA BAŞLATILMIŞTIR"
Çocuğumuzun yaşayacağı yer ve geleceğiyle ilgili nihai karar, çeşitli incelemelerin ardından verilecektir. Çocuğumuzun ve annesinin psikolojik durumları, sosyal çevreleri ve yaşadıkları yerdeki fiziksel şartlar incelenecektir. Uzmanlarımız tarafından çocuğumuz için en yüksek faydayı sağlayacak, onu en iyi şekilde koruyacak karar alınacaktır.

Görüntülerdeki kabul edilemez davranışların sorumlularıyla ilgili olarak da soruşturma başlatılmıştır ve bu konu da hukukçularımız tarafından titizlikle takip edilecektir.

BAKAN KAYA: GÖRÜNTÜLER ÇOK ÜZÜCÜYDÜ
Çocuğumuzun bulunmasından dolayı büyük sevinç duyduğunu ifade eden Bakanımız Dr. Fatma Betül Sayan Kaya, konuyla ilgili bir değerlendirme yaptı. Kaya, "Olayı ilk duyduğum andan itibaren yakından takip ettim, görüntüler çok üzücüydü gerçekten. Çocuğumuz şu an güvende ve mutlu. Kendisiyle ilgili en doğru kararı vereceğiz ve onu koruyacağız. İnsanlarımız müsterih olsunlar; o artık bize emanet. Bu ve benzeri olaylar sosyal medya üzerinden yayınlanıyor ve maalesef doğru bilgilere ulaşmak için çok çaba harcıyor ve zaman kaybediyoruz. Bizim bu tip olaylar için de kullanılabilecek bir Sosyal Destek Hattımız var. ALO 183. Vatandaşlarımız kadınlar, çocuklar, engelliler ve yaşlılarla ilgili benzer şikayet veya ihbarları bu hatta yapabilirler. ALO 183'e iletilen bilgiler 24 saat esaslı olmak üzere 81 ilimizde bulunan yetkili personelimize iletiliyor. Böylece olaylara daha hızlı ve doğru müdahale etme imkanımız oluyor. Vatandaşlarımızın, bu ve benzeri olaylar için 24 saat ALO 183 Sosyal Destek Hattı'nı arayabileceklerini bilmelerini istiyorum."

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x